Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

anderson 

všechny recenze uživatele

Bankový lupič stvárnený skvelým hereckým chameleónom Dupontelom je vlastne sympatická hlava rodiny, ktorá po prepustení plánuje svoje poctivo ukradnuté 2 megáče investovať do francúzskej variácie amerického sna. Má však smolu, keďže kvoli ukrytému lupu naštval pomerne dosť ľudí, ktorí ho chcú vidieť mŕtveho. A aby to nebolo málo na cele s ním sedí "chcípák" z ktorého sa vykľuje (fakt slizký) sériový vrah dospievajúcich dievčat. Svižný akčný triler pri ktorom som doslova fyzicky trpel s húževnatým hlavným hrdinom však takmer do odpadu pošle absolútne tupý a nebezpečne dementný záver, pri ktorom sa mi na pár sekúnd pozastavil zdravý rozum. (2.3.2012) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Francouzi uměj točit, a i tímhle to dokázali. Jsou snad jedinou destinací v Evropě, která se dokáže postavit kvalitou Americe. Snímek na začátku nabídne poměrně drsnou scenérii věznice, ve který se seznámíme s dvojicí hlavních představitelů, shlídneme nesmírně drsně našlapaný dvě bitky, a útěk hlavního hrdiny. Pak se film vydá ve stopách krimi-thriller, a to s hodně vysokou úrovní, a já si vzpomněl, že kvalitou je to hodně blízko Purpurovejm řekám. Fakt pecka. Jen mě zaráží, že film neviděl nikdo z mý oblíbený dvacky. Spíte? 80%. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Továrna na sny to není, no i tak mám pocit, že to tem frantíkum v rámci možností pořád de. Když nemusím zásadně neuvažuju, taky rád zavspomínam na 80-90. bezduchá akční léta, v kterých hlavní hrdina nemněl překážku. Či to byla kulka v jeho rameni, či obrovská výška, či parta pěti homoušu s kalašnikovama, nic nebylo dost dobré aby akčního hrdinu co i jen zdrželo... "já jsem zákon!", jak říkával Soudce Dredd. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už sa teším, kedy mi bude tiahnuť na päťdesiatku a budem konečne v takej superforme ako Frank. Asi sa vekom stávajú kosti viac gumové a výrazne sa k tomu znižuje prah bolesti. Ale to len tak na okraj, podobné veci mi v podobných francúzskych akčných béčkach, ktorých sú tony, nijak zvlášť neprekážajú. Film ale dostane šťavu a výrazne sa zvyšuje napätie až od únosu istej mladej slečny niekedy v dvoch tretinách deja, ak by som dovtedy prepol kanál v telke, asi by som už nemal chuť si Nebezpečnú korisť niekedy dopozerať. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film letí kupředu jako TGV Duplex, avšak takový luxus nebo komfort jako zmíněný rychlovlak nenabídne. Ono v podstatě největší devízou Kořisti je hlavně to její tempo, téměř pořád se něco děje, někam se utíká, žene, skáče. Celé to ale vypadá jako mix libovolného dílu Julie Lescautové a Kobry 11, totiž obyčejně, spíš hodně levně, televizně. Ale na jedno podívání fajn, všechny tři hlavní role (klaďas, záporák, policajtka) jsou zahrané slušně, a byť místy klišoidní, film mě nikdy nenudil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)
  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)

Reklama

Reklama