Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne starou fontánu opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

Allka 

všechny recenze uživatele

Dneska už to asi nemůžu úplně pochopit, tahle doba je mi už docela vzdálená, nicméně líbily se mi písničky, Eva Vejmělková je krásná holka, na kterou je fajn se dívat, a její milej moh bejt možná trochu menší ucho, ale jejich vztah nevztah byl docela roztomilej. Takže já dávam takovejch 60 % a s klidem můžu říct, že jsem viděla mnohem větší průšvihy (a nemusíme chodit daleko, stačí sáhnout po pokračování). ()

Derek 

všechny recenze uživatele

fontana ma prilis nebrala ani v mladosti (ked som bol cielovka), ale chapal som ze ide o slovensku kultovku pre mladez. dnes zaujme iba vytvarnou strankou, kamera je velmi slusna a vidiet ze rapos bol dost ovplyvneny videoklipovym stylom ktory v tej dobe razil i jerry bruckheimer. skoda ze pribeh je minimalny (a i pri slabych 80 minutach sa to cele vlecie) a ide v podstate o par videoklipov zostrihanych na seba. eva vejmelkova mega sexy i v dost mladom veku... ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Nostalgický hudobný film pre mládež, ktorý rozpráva o osudoch niekoľkých ľudí. Príjemne herecké obsadenie a naozaj krásna kultová hudba, ale to je asi všetko čo zdobí tento film. Chýba tomu hlavne dej. Sú to len také poskladané časti príbehov o láske z pred paneláku. Ale musím uznať, že aj po rokoch ma film stále niečo do seba. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenský hit Dušana Rapoše - paneláková story, Vejmělková, písničky Vašo Patejdla / Elánu... na dnešek trochu málo, ale ve své době kult, u kterého mne pobavilo obsazení Bábka a dokonce Ondřeje Malého, u kterých jsem si nikdy neuměl představit, že by někdy hráli v něčem pro mladé ( ikdyž Malý v Přátelích zeleného údolí ...). ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Dušan Rapoš nie je dobrý režisér a je dosť smutné, že film je označovaný v našich končinách ako kultový. Niektoré časti filmu sú natočené zaujímavo, ale sú krátke a ako celok film nefunguje. Je dosť zbrklo natočený. Ako keby bol len zlepencom viac - ale častokrát menej vydarených scén. Hudba je dobrá, ale piesne sa častokrát opakujú. Síce má prvá Fontána pre Zuzanu zaujímavú myšlienku prvej lásky, ale pozerať sa to už v dnešnej dobe nedá. Jednoducho okrem hudby a peknej Vejmělkovej tu nič nie je. P.S.: Fontána pre Zuzanu 2 má lepšiu hudbu a mám ju preto radšej. Inak sú to sračky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (32)

  • Karol Hlávka pripravoval scenár asi tri roky a po premiére a zdrvujúcej kritike sa zaprisahal, že už nikdy nič nenapíše. (Raccoon.city)
  • Autor hudby Vašo Patejdl nemá na film veľmi príjemné spomienky, lebo tesne pred začatím natáčania hudobného filmu v roku 1985 sa nepohodol z frontmanom skupiny Elán Jožom Rážom a z kapely ako jej zakladajúci člen po 17 rokoch odišiel. Do skupiny Elán sa Vašo vrátil až po 11 rokoch a hrá v nej dodnes. (Raccoon.city)
  • Viki (Robo Grigorov) jazdí vo filme na motocykli BMW R-12 z roku 1935 a Olino (Jirí Bábek) sa preháňa na Jawe Stadion S11. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama