Reklama

Reklama

Poslední kvartet

  • USA A Late Quartet (více)
Trailer

Když si oblíbený čelista jednoho renomovaného smyčcového kvarteta vyslechne osudovou lékařskou diagnózu, budoucnost souboru je najednou velice nejistá: potlačené emoce, soupeřící ega a nekontrolovatelné vášně mohou ohrozit letité přátelství a spolupráci. Když se chystají odehrát koncert k jejich pětadvacátému výročí – který podle všeho má být i jejich posledním – je to právě síla hudby, která jim pomůže zachovat jejich odkaz. Inspirací i strukturou filmu je Beethovenovův Opus 131 pro smyčcový krvartet c moll, jež vzdává hold komorní hudbě a kulturnímu dění v New Yorku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (74)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Príjemná, komorná herecká štvorylka. Zo začiatku ma nezaujímalo dramatické rozjímanie pár new yorských snobov nad rozpadom nejakého sláčikového kvarteta. Ale ako sa začnú jednotlivé krízy kopiť, a sú všeho-všudy ľudské a pochopiteľné, celkom ma film chytil. Walken ma v úvode svojou typickou dikciou rozosmieval, ale v druhej polovici už je jeho výkon celkom sústredený a fajn. Film si pre seba kradne Phillip Seymour Hoffman, ktorý, asi ako vždy, predviedol expresívny a emocionálne silný herecký výkon. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb člověk, zřejmě milovník vážné hudby, si za kamerou odškrtl jeden svůj velký sen. Ostřílení charakterní herci v příběhovém průměru o tom, jak jsou některé kroky pro léta šlapající smyčcový kvartet neúnosné. Nekontrolovatelné vášně, soupeření, ubývání sil, nevěra. Škoda, že trochu tlačíme na pilu, i když se celou dobu tváříme, že se nechceme podbízet. Zvraty jsou podivné, s postavami se mohlo pracovat lépe. Někam se dostaneme, ale já si přál ještě o kousek dál. Nebo spíš jinam. Herci jsou samozřejmě výteční, ale to okolo mi až tolik neladilo. Hudba samozřejmě ano. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherný film - křehká, velmi krásná záležitost, úžasná hudba a k tomu skvělí herci.. Kompromisy holt někdy hodně bolí, bez nich ale ani manželství, ani kvartet nemohou dlouhodobě fungovat.. Při Petrově loučení už jsem měla namále, ovšem když Daniel zavřel noty, vyhrkly mi slzy a už jsem je nezastavila.. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nejsem Beethovenův fanda, i když v mládí mě fascinoval svojí sveřepostí, se kterou překonával všechna protivenství a přetvářel je v hudbu, která se dosud poslouchá; Smyčcový kvartet cis moll, op. 131, jeden z jeho posledních kvartetů, není výjimkou. Je však dávkován uměřeně, šetrně, a tím i snesitelně. Povídání o jeho hudbě celou hudební stránku hezky zaokrouhluje. Nicméně bych si dovedl představit i jinou hudbu, ne tuhle klasiku... Mimohudební dění není již tak zajímavé, tvořil ho propletenec standardních příběhů a situací, akcí a reakcí. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce v detailoch, rozporuplné v celku. Gendrovo nevyrovnané, až príliš nahrávajúce mužom, ktorí sú do jedného vo svojich mikropríbehoch oveľa zaujímavejší a tým i herecky vďačnejší. Čo paradoxne škodí inokedy skvelej C.Keener, ktorá je chvíľami herecky úplne bezradná. A i preto (a inak celkom samozrejme) musím napísať, že PSHoffman je génius. "DO YOU REALLY LOVE ME. OR AM I JUST CONVENIENT?" ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • S filmem byl spojován Ethan Hawke. Roli z důvodů pracovního vytížení odmítl. (Conspi)
  • Scéna s koncertom sa odohráva v Grace Rainey Hall v metropolitnom múzeu a na tom istom pódiu, kde legendárni Gauneri String Quartet hrali ich rozlúčkový koncert. (Crybaby)
  • Když Robert Gelbart (Philip Seymour Hoffman) po telefonu potvrzuje koncertní vystoupení v Číně, visí za jeho zády plákát k Janáčkově "Intimate Letters" v podání filmového kvarteta Fugu v Carnegie Hall. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama