Reklama

Reklama

Expert protiteroristické jednotky, špičkový důstojník losangeleské policie Paul Cutler (Gabriel Macht – Za nepřátelskou linií) je povolán do Detroitu, aby se tu ujal výcviku členů týmu S.W.A.T. a seznámil je s nejmodernějšími technikami záchrany rukojmích. Plánovaný průběh ale zásadně nar uší nepovedený zákrok u vyhroceného rodinného sporu, během kterého umírá rukojmí. Na scéně se objevuje posedlý vládní zabiják (Robert Patrick – Terminátor 2: Den zúčtování), který má za úkol Cutlera a ostatní členy týmu odstranit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Defeat your enemy. Anyway you can! Môj prvý film, vydaný v roku 2011. Neviem prečo som si vybral práve tento film. Asi preto, že filmy o zásahovej jednotke S.W.A.T. sa mi veľmi páčia. Tentoraz film z podnázvom Firefight. Príbeh rozpráva o skvelom policajnom dôstojníkovi z LA, ktorý je premiestnený do Detroitu, aby cvičil tunajší team S.W.A.T. Tu to celé začína. Od filmu som čakal niečo viac. Príbeh nebol z tých najhorších, akcie tam bolo podľa mňa celkom dosť, ale napriek tomu mi tam niečo podstatné chýbalo. Nie som úplne sklamaný, ale že by som na tento film spomínal, tak to nie. Na film S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení to rozhodne ani z ďaleka nemalo. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak jsem se sem kdysi dostal, ale na to, jak šíleně je rádoby pokračování S.W.A.T.U. z roku 2003 nevýrazné a globálně shozené, mě nijak neurazilo a uteklo hlavně zásluhou pokratší stopáže velmi svižně. Vůbec si nepamatuju roli Esposita, což je vůči mé oblíbenosti jeho hraní z Revoluce, OUAT či Maze Runneru velká škoda. S Machtem jsem se kromě jeho zdejší hlavní roličky setkal prozatím jen v Suits, kde jsem se ale možná na ještě velmi dlouhou dobu zasekl na pilotním díle. Hlavním faktem je, že zde mi nevadil a film potahal správným směrem. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Způsob sledování tohohle filmu jsem posral! A to ještě víc než Bum-Boom tenhle film. Měl jsem udělat stojku a zůstat tak až do konce. To by se to pak pálilo ostrejma do terče bodovýho hodnocení :-) Jednak by mi ty návaly krve do hlavy přinesly silnější zážitek, než celá tahle slátanina a druhak bych aspoň moc nevnímal debilní děj, kde postavy v průběhu filmu vesele popírají samy sebe. Něco, jako by si třeba Belmondo v Profesionálovi odskočil do parku vyskakovat z křovíčka a strašit gymnazistky otevíráním kabátu... A zlosyn nebyl strašnej, ale spíš asi retardovanej. Jak se furt snažil podrbat se levou nohou za pravým uchem. Byl až moc přezlosynovatělej... Takže všichni členové skutečných Special Weapons and Tactics, kteří kdy zahynuli ve službě, se po tomhle slabomyslným shitu teď určitě obracejí v hrobě. A skuteční zabijáci policajtů taky. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Béčková hra na jistotu. Tohle se dalo říct i o prvním SWAT, ten jel ale v rámci žánru (a hlavně doby) v poctivý áčkařině a mohl se spolehnout na skvělý casting. Gabriel Macht se tváří jako Colin, vypadá jako Colin ale rozhodně to Colin není. A takhle jde okomentovat celý film. Pod palbou Vás vůbec ničím nepřekvapí, nenadchne skvělou akcí, ale pokud budete chtít na 90 minut vypnout a pustit něco sympatickýho, hloupýho a akčního, Pod palbou je tím pravým. A jako bonus dostanete několik hrozných televizních triků, strašně přehrávajícího Roberta Patricka a hlavně Shannon Kane v upnutých džínách. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První "SWAT" (s druhým dílem nemá prakticky nic společného) byl akčňákem, který po dlouhé době přinesl staré dobré akční řemeslo zaměřující se převážně na realističtější vyznění akce. Druhý díl na to jde z jiné strany a za minimální rozpočet se snaží předvést neskutečně cool akční podívanou, která ukazuje, že práce u zásahové jednotky je tou nejlepší na celém světě. Bohužel je však režisér amatér, kterému nebylo svěřeno moc peněz (možná se vědělo proč) a s filmem si neví rady a neumí vést herce ani točit slušné akční scény. Veliká slabota. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Scenáristi Randy Walker, Michael Albanese a Ed Arneson kedysi slúžili vo SWAT tíme losagelského policajného zboru. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v Detroitu ve státě Michigan v USA. (noelcoward73)

Reklama

Reklama