• Houdini

Zlatá Palma - výběr(20.6.2011)

Výjimečný film, jehož styl vyprávění bude zpočátku působit těžkosti, je to jak rychle přetáčená kazeta s výukou francouzského jazyka. Pseudodokumentární forma je opravdu zvláštní, ale o to víc autentická metoda, kterou si postupně oblíbíte, zejména když pozorujete, jak většině oddělení ujíždějí nervy při setkání s hloupými agresory. Konec je opravdu nezapomenutelný, šokující.(13.3.2012)

Polodokumentárna forma sa mi veľmi páčila. Niektoré situácie sú pekne husté. Napríklad tá s tou ženskou, ktorá vydrnká vždy pred spaním svojmu trojročnému synkovi piňdíka aby nereval a hned' zaspal. Drahí priatelia, to som naozaj nevedel, či sa mi sníva! Len sa mi nechce veriť, žeby po práci a náročne vystresovanom dni išli ešte kompletne celá banda zakaliť do nejakého podniku spolu. ( Tam by som asi nešiel !) Inak, postava pani fotografky bola naozaj výnimočná. Tá sa tam zjavila ako mrtva ryba a celý film bola á la muchy zjecte si ma! (Ok,až do chvíle, kedy nestretla Mutambu.) Občas sa mi zdalo, že niektoré situácie boli príliš teatrálne, snažiace sa ma citovo obalamutiť ( Malému Osmanovi by som utrhol hlavu !) Chcel som nakoniec dať štyri hviezdičky, ale za scénku s koránom a s mobilom bez rozmýšľania idem hore s hodnotením, hoci sa mi zdalo prehnané to ich prijeblé rodinkárstvo!(26.5.2012)

Obrovský počet epizódiek mi spočiatku vadil, ale na konci z toho vyšiel veľmi plastický a ľudský obraz policajného života, ktorý udržal moju pozornosť až do konca. Obdivuhodné je, že pri všetkých zobrazených problémoch tomu nechýbal humor. Videné FIFFBA 2012(15.4.2012)

Režiséři (a hlavně režisérky) by měli mít zakázáno hrát ve svých filmech. Nikdo jiný je pak nemůže uvést řádně do obrazu, obzvlášť, když jsou součástí jedné z mála linek, které překračují hranice civilnosti ke zbytečné hysterii (v tomto případě románek s Fredem, a vůbec celá Fredova postava), a trochu tak kazí jinak velmi dobrý zbytek.(10.3.2012)

Musím říct, že ze začátku byl pro mě film hodně těžký na pochopení, ale pak se mi naštěstí souvislosti začali spojovat... a tak nějak mě děj vtáhnul. I když tam bylo mnoho vtipných scén, tak jsem nějak neměl chuť se smát... zajímavá atmosféra filmu... Musím říct, že na konci jsem měl co dělat... Rozhodně tohle stojí za zhlédnutí. Navíc mě zaujala role režisérky, která si zahrála ve filmu fotografku :)(8.12.2011)

Vynikající mozaika z prostředí Brigade des mineurs (policejní útvar ochrany mladistvých). Tolik se toho za film stane, že si to člověk ani nestihne zapamatovat a přitom se autorka vyhla všem klišé, které se nabízejí. Tolik zajímavých nápadů, vynikajících výkonů herců - jak dospělých, tak dětí-, tolik slz a legrace jsem si moooooooc dlouho nikde neužila. Bravo!(6.11.2011)