Reklama

Reklama

Beyond Black Mesa

Krátkometrážní
USA, 2010, 12 min

Film inspirovaný světem videoherní série Half-Life. Příběh je zaměřený na osobu Adriana Sheparda a skupinu členů odboje, kteří se snaží přežít v postapokalyptickém světě. Ve chvíli, kdy okupační síly Combine zahájí konečný plán útoku s cílem odstranit poslední z těch, kteří zůstali, musí odboj varovat zbývající přeživší masovou invazi, jinak bude lidská rasa čelit svému úplnému vyhubení. (MartinezZ)

(více)

Recenze (33)

fmash 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti sice leccos chybí (viz např. komentář FateKEEPER), avšak přistupuji k tomu jako ke krátkému amatérskému snímku s rozpočtem 1200 dolarů. Zkrácení by filmu prospělo, nicméně skoro celou první polovinu jsem koukal s otevřenou pusou a jako fanouškovský film to u mě má sice slabší, ale pětku. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která stojí za nějakou kladně hodnoticí zmínku je vlastně celý vizuální koncept. Ať už to jsou efetky, kostýmy či kamera vše je v naprostém pořádku a řekl bych, že i na amaterský počin ryzí nadprůměr. Jenomže obsahově mě to ani trochu moc nezaujalo a to se považuju za velkého fandu původní herní předlohy. Celý příběh nemá pointu což se potvrdí i závěrem, který možná u někoho vzbudil nějaké emoce, ale né u mě. Proto hodnotím dvěmi možná dvěmi a půl hvězdami. ()

Reklama

Kailo 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce moc hezké. Amatérský snímek inspirovaný sérií Half-Life, který s minimálním rozpočtem nabízí spousty podívané. Ale i přes to, že základnu štábu tvořili fandové této hry, tak se to ani zdaleka nedá přirovnat k "half-lifu". Scénář otřesný, výběr herců taky, ale chválím to nasazení. 55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, všechno to moc hezky vypadá, ale občas se chlapci nechali příliš unést. Zombie připomínají spíše jiný úspěšný titul od Valve (Left 4 Dead) a bitka s vojákem combine si tak hrozně ráda půjčuje různé cool vychytávky z akčních filmů, až z toho zapomíná na svou vlastní tvář. Ukázka technických schopností pěkná, ale kde je ten film? Kratší a jednodušší Escape From City 17 byl sympatičtější fanouškovský počin. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Jsem hodně velkým fandou herní série Half-Life a na každej kraťas ze světa HL(2) se nesmírně těším a jsem ochotnej mu odpustit kdeco. BBM je zdařilým fan-snímkem, kterej kopíruje hodně z HL univerza, sedí zvuky zbraní (i když ve filmu užité G36ky maj mnohem odlišnější zvuk než zvuk MP7ek z HL2), sedí páčidlo, sedí atmosféra i postupy Domobrany. Co ale neodpustím, to je zničení Adriana Sheparda, kterej umřít neměl, resp. neodpustím to, že ho vůbec probrali k životu, pač kdyby tam byl kdokoliv jinej, bezejmennej týpek, bylo by to mnohem lepší a ne tak okatý. Ale opakuju, na fanouškovskej kraťas vyvedená práce - atmosféra, triky a hlavně hudba, ta prostě sedí :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je několikrát záběr na uzavírací kohout, v angličtině "valve", což je i stejný název společnosti, která hru Half Life vytvořila. (Brousitch)
  • Rozpočet: 1 200 USD (Say)
  • Natáčanie trvalo 2 roky, podieľalo sa na nom 7 ľudí a celé to stálo 1200 dolárov. (ZoidySVK)

Reklama

Reklama