Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 3

Recenze (436)

joehot 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Legendární parta zaměřena spíše pro mladší publikum, velice mě zajímá, jakým způsobem bude přijat u nás, kde nevyšla kniha Williama Joyce, a kde především ani nejsou příliš zažité postavy Jacka Frosta, Sandmana a de facto ani Víly Zuběnky. Film samotný je v na animáky průměrném 3D, nechybí mu moc dobré momenty ani emoce, přesto se občas potopí do vln patosu, což se samozřejmě dalo čekat. Bavil jsem se sice méně než u Raubíře Ralfa, ale pořád patří Legendární parta mezi nejlepší animáky letoška. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Santa Claus jako potetovaný Rus se dvěma meči a velikonoční zajíček jako namachrovaný drsňák s bumerangem?? No, co na to říct... V zásadě je to pohádka o důležitosti víry dětí v nadpřirozené bytosti, což je moc pěkné, ale bohužel se v tom tak nějak nehezky odráží tendence dnešní doby. A kouzlo je pak tatam. Navíc by bylo fajn, kdyby se tam našlo o něco víc komických momentů než jen scéna s rozčarovaným yettim, který barví hračky na modro/červeno. Stojím si za tím, že mezi současnými animáky by se našly daleko povedenější filmy. ~(2,8)~ ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

V českém znění je to  jen další vánoční animák, který se rozhodl zakrýt scenáristickou ledabylost rychlostí. A musím uznat, že mu to docela vychází. Když ovšem pohlédnu na jména pěti herců, kteří namluvili hlavní postavy v originále, hned mi přijde, že to mohla být větší zábava. Ale vlastně mě stejně nejvíc bavil Sandman (a to nejen protože měl nejlepší dialogy). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdičky zaokrouhluji nahoru za hezký pocit, který jsem z Legendární party měl. Jistě, příběh je maximálně dětský a jednoduchý, všechno je vlastně jasné od samého začátku a tak dále. Jenže hlavní postavy se skvěle špičkují, velikonočního zajíce mluví Hugh Jackman, hudbu složil Alexandre Desplat, se spoustou nápadů přišel Guillermo del Toro (Velikonoční říše s kamennými vejci je naprosto úžasná) a s digitální kamerou radil Roger Deakins... Je to pohádka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ztráta velikonoc nás hodně oslabila. A Zajdu ze všech nejvíc." Tahle parta mě bavila. Zejména namachrovaný zajíc v kapesním vydání byl vynikající, bohatýr Santa Mráz měl taky něco do sebe a vůbec nejzábavnější byl němý vřískal Sandman. A proti strachu pana Stína taky nemám výraznějších námitek, takže jsem se za asistence svých ratolestí docela pobavil a možná jsem i nějaké to poučení do života získal. Jen si ho nepamatuju, ale asi to bude něco ve smyslu, že věřit se dá v i v něco jiného než v tržní ekonomiku, neúplatnost politiků a zprávy na ČT. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, kdy Bunnymund 'otevře' králičí noru a skočí dolů, je odkazem na film Alenka v říši divů (2010), kde kraličí nora vede do jiné dimenze. (betyn)
  • Na efekty, ktoré vytvára Sandman, museli tvorcovia vyvinúť efektívnejšiu verziu programu OpenVDB, ktorý manipuloval a ukladal informácie, napr. pri snímaní dymu. (Greenpeacak)
  • Jedná se o poslední film z dílny DreamWorks, který byl distribuován Paramoutnem. (PSJR)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama