Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Závěrečný díl celého dramatického seriálu z prostředí tajných služeb, vysoké politiky a diplomacie. Tak, jako přirozeně nadešel konečný svár Východu a Západu, nutně musela nastat chvíle, kdy se proti sobě postaví Saul Berenson a Carrie Mathisonová, jejichž cíle a metody se začaly rozbíhat odlišnými směry. Saul nechce prozradit svého dvojitého agenta v Kremlu, díky němuž má CIA v otázkách národní bezpečnosti navrch, ale jehož nevydáním dojde na pákistánsko-afghánském území k nukleární katastrofě. Carrie je naopak přesvědčena o tom, že je třeba obětovat jeden lidský život, navzdory ruskému přičinění, aby nedošlo k dalšímu krveprolití, a byl tak získán klíčový důkaz pro usmíření Spojených států amerických a Pákistánu… Co všechno je schopná Carrie udělat ve jménu vlasti? (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu říkám "parádní" finále. Nedávno jsem se na čsfd bavil o tom, jak špatné mi připadalo zakončení Dextera, a už je to tu zas. Zřejmě to bude tím, jaká tupá hovada si Američané zpravidla volí do Bílého (používá se ještě tenhle rasistický termín?) domu, aby si pak vykompenzovali každodenní frustraci, musí mít jejich filmy a seriály pohádkový konec. Takže i tady bylo pravděpodobně poslední větou ve scénáři: "A žili šťastně a spokojeně až do smrti." V Dexterovi to bylo nahrazeno spravedlivým potrestáním všeho zlého, v obou případech mi ale chybí konfrontace s realitou. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že po závere série v jej záverečnej epizóde v tomto seriáli vždy príde epilóg, ktorý samozrejme z nastaveného tempa poľaví a začne diváka nudiť. Vyriešenie snáď celej globálnej krízy v jednej epizóde na pozadí manipulatívnych rozhodnutí si necháva v rukáve otvorené dvere na ďalšie série. Zaujímavé, ale treba si skôr počkať na nápady, lebo taká komplikovaná komunikácia, ako bola zobrazená, si vyžaduje napínavý a akčný dej, ktorý by vyzeral neopozerane. Ktovie, či sa to s týmto seriálom ešte dá. Každopádne, rozlúčka je to príjemná. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradne vystupnovane napatie, ktore ma zatlacilo do stolicky a ten zaver tiez neskutocne potesil. Tipujem na posledny diel celeho serialu a ze to bol za cele tie roky vynikajuci spolocnik. Dvojica Claire Danes a Mandy Patinkin sa nezmazatelne zaradili k mojim oblubenym kvalitnym hercom. Klobuk dole. Absolutna spokojnost a moje odporucanie pre kazdeho, kto deteraz serial nepozna. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže konec úspěšně nakoupen v nejlevnějších výprodejích: vše unifikovaně pocukrováno, bleskurychle shrábnuto ze stolu (včetně hromady jídla, které už se nestihlo sníst), zapito chutným projímavým čajíkem a ještě rychle uprdnuto "back to the future" ... Na smetiště odhozená dcerka vyrůstající bez otce a matky byla natrvalo vyměněna za ukradenou fotku, permanentní pelešení s chudákem fešákem Jevgenijem a další přiblblou a zbytečnou službu "vlasti" (a to je na tom celém to nejvíce zarážející a možná už i lehce psychopatické - sorry, Carrie) .... A na sopránový saxofon nám na závěr procítěně v pozadí zahrál vzkříšený profesor Rainbow... a vlast bude dále dojemně vzkvétat ... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Názov epizódy môže byť odkazom na pôvodný izraelský seriál Hatufim, angl. Prisoners of War (2009-2012), z ktorého vychádzali prvé série Homelandu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama