Reklama

Reklama

Moje ségra má prima bráchu

  • USA The Skeleton Twins (více)
Trailer

Maggie (Kristen Wiig) a Milo (Bill Hader) žijí odděleně několik let. Jednoho dne oba jen o vlásek uniknou smrti a nečekané setkání je donutí zamyslet se, proč jejich životy nabraly tak špatný směr. A právě ve chvílích, které tráví spolu, pochopí, že klíč k nápravě jejich životů se skrývá v nápravě jejich vztahu. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer

Recenze (91)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Smíchat krutou depresivnost dramatu dvojčat stojících na prahu sebevraždy s příjemným životním nadhledem se zdá nemožné, ale americký nezávislý film s tím nemá žádný problém a The Skeleton Twins je příjemnou tragikomickou záležitostí, která je táhnuta hlavní dvojicí, především však Kristen Wiig, která se věnuje indie scéně jen okrajově, ale pokaždé je to zážitkem. Přestože původní profesí je komička, depresivní dramata ji opravdu sedí - viz také, podle mě nedoceněný, Hateship Loveship. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nicmedie o tom, jak ségra má bráchu, brácha je teplouš a pokusí se z nešťastné lásky o sebevraždu. Ségra si ho vezme domů a oba si vyměňují své životní deprese. Bráchu ve škole zneužíval kantor pedofil, tak si ho najde a znovu se vojedou. Ségra je vdaná, snaží se manželem o dítě a tajně se cpe antikoncepcí. Velice jí to mrzí, ale občas se musí nechat ojíždět cizími chlapy. S bráškou si neustále lížou rány a vzpomínají na špatnou matku a otce, který skočil z mostu. Na konec ztraceného času si i ségra zkusí sebevraždu, ale bráška ji zachrání. Potom se vezmou za ruce a všechno je vlastně fajn. Takže, komedie to tedy není. Je to drama o dvou psychouších, které v depkové době není třeba sledovat. Jediným světlým momentem filmu je domácí karaoke a i ostatní hudba je dobrá. To však nezachrání dojem ze zbytečného filmu a na návštěvu amerického psychoterapeuta se ještě necítím. Nechápu spoustu vysokých hodnocení filmu. Myslel jsem, že jediní psychouši spojení s tímto dílkem jsou hlavní postavy, režisér a producent. Asi jsme na tom hůř, než v Americe. ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Kristen Wiig a Bill Hader sú moji obľúbení SNL herci, takže po tejto stránke som si film užil. Obidvaja ukázali, že sú skvelí nie iba komici, ale aj herci vážnych postáv (čo Bill Hader ukázal už aj v seriáli Barry). Na môj vkus to ale bolo moc deprimujúce a málo zábavné, a navyše aj trochu nezáživné. 6,4/10. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že podle názvu (Skeleton Twins - které zvíře dělá ty české překlady názvů?) a prvních pěti vteřin jsem se rozhodl, že se mi ten film bude prostě líbit, a to se taky nějak stalo. Je tam melancholie dětství, podzim a dva sourozenci, co dělají humory, i když nedávno chtěli spáchat sebevraždy -- za mě dobrý. Bill Hader je podloudně sympatický od první chvíle, a na Kristen Wiig je zábavné sledovat, jak se v ní pod vlivem jejího šáhlého bratra probouzí nějaká spontánnost -- takže vás baví koukat na jejich každodenní snahu utéct drobným smutkům, co je obklopují, a fandíte jim, aby konečně dali svoje životy do cajku. Rozporuplné pocity mám jen z konce, protože je přesně do puntíku takový, jaký zhruba od půlky filmu začnete čekat, že bude. Filmy s motivem sebevraždy jsou vždycky trochu laciný trik, protože dělat drama když máte strach, že se vám zabije hrdina, to jde samo; ale Skeleton Twins jsem to nějak odpustil. Asi mám až moc rád kostlivce, podzim a smutný historky z dětství. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Těším se, až budu teplej strejda." Netěšíš, Milo, ale to je tvoje věc. Mně spíš vadí něco jiného. A to skutečnost, že když si budu vybírat, jestli můj život ukončí prášky, přeřezané žíly, skok z mostu nebo utopení, tak mi s tím tento snímek neporadí. To je škoda, protože tohle všechno v něm je, ale návod nikde. A komedii jsem taky nenašel, takže jsem se znuděně díval na film o lidech v depresi a přemýšlel o tom, proč si ubližuju. Nepřišel jsem na to, ani tu depresi jsem z toho nedostal a nakonec jsem byl moc vděčný za to, že si sourozenci nesmyslně zatrdlovali na hit Starshipu, což mi nakonec jediné dávalo smysl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v novembri roku 2012 v newyorskom Brooklyne a trvalo 22 dní. (Patw)
  • Scéna u zubára bola improvizovaná. (dwdb)

Reklama

Reklama