foto

Kristen Wiig

  • nar. 22.8.1973 (46 let)
    Canandaigua, New York, USA

Biografie

Celým jménem Kristen Carroll Wiig je rodačka z Canandaigua, stát New York, USA. Vystudovala Arizonskou univerzitu, obor umění. Po vysoké škole dostala nabídku na práci jako výtvarnice v klinice plastické chirurgie ale raději odjela do Los Angles aby začala svou hereckou kariéru. Tam se přidala se k divadlní společnosti The Groundlings. Kristen Wiig se zaměřuje hlavně na žánr komedie a v tomto ji nejvíce proslavil televizní pořad SATURDAY NIGHT LIVE, kde se objevila poprvé v roce 2005. Od 32. serie v roce 2006 se stává stálou členkou souboru SNL.

Debut na filmovém plátně zažívá v roce 2007 ve filmu ZBOUCHNUTÁ. V témže roce si zahrála po boku Johna C. Reillyho ve filmu NEUVĚŘITELNÝ ŽIVOT ROCKERA COXE. V roce 2009 si zahrála v debutovém režijním počinu Drew Barrymore VYFIČ! a po boku Bena Afflecka ve filmu EXTRAKT. V roce 2010 vystupuje s dabingem ve filmu JAK VYCVIČIT DRAKA. S dabováním animovaných filmů není nováček, dabovala například i ve filmu DOBA LEDOVÁ 3: ÚSVIT DINOSAURŮ nebo JÁ, PADOUCH. V dabingu animovaných snímků pokračuje filmem JÁ, PADOUCH 2 a JAK VYCVIČIT DRAKA 2. Od roku 2010 se výrazně prosadila po boku slavnějších kolegů  v několika komediích. Vedle Simona Pegga a Nicka Frosta ve scifi komedii PAUL nebo po boku Bena Stillera ve snímku WALTER MITTY A JEHO TAJNÝ ŽIVOT. V roce 2014, po nekonečné řadě vedlejších rolí, získala hlavní roli v komedii WELCOME TO ME o psychicky nevyrovnané ženě, která díky výhře v loterii zahájí vlastní talk show o ničem menším než je ona sama.

Byla nominována na cenu Emmy za nejlepší herečku ve vedlejší roli v komediálním seriálu za SATURDAY NIGHT LIVE. Dále ji zařadil časopis Entertainment Weekly mezi 25 nejzábavnějších hereček a díky jejím imitačním schopnostem v SATURDAY NIGHT LIVE ji zařadili mezi 15 nejlepších výstupů. V roce 2011 byla organizací PETA jmenována jednou z nejvíce sexy vegetariánských celebrit.

Ondřej "Saur.us" Javůrek

Herecká filmografie

Filmy

2021 Barb and Star Go to Vista Del Mar
2020 Freezing People Is Easy
The Heart
Toni Erdmann
Wonder Woman 1984
2019 Jak vycvičit draka 3
Kde se touláš, Bernadetto
2017 Já, padouch 3
Zmenšování
matka!
2016 Buchty a klobásy
Krotitelé duchů
Lightningface
Zilionáři
Zoolander No. 2
2015 A Deadly Adoption (TV film)
Deník puberťačky
Marťan
Ošklivé dítě
The Heyday of the Insensitive Bastards
2014 Jak vycvičit draka 2
Moje ségra má prima bráchu
Vítejte u mě
2013 Já, padouch 2
Nelítostný žert
Ona
Walter Mitty a jeho tajný život
Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 Imogene
Revenge for Jolly!
2011 Dragons: Gift of the Night Fury
Paul
Svobodní se závazky
Ženy sobě
2010 Jak vycvičit draka
Já, padouch
Legend of the Boneknapper Dragon (TV film)
Noční rande
Sticky Minds
Super Mac
V lepší společnosti
2009 Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů
Extrakt
One Night Only
Vyfič!
Zábavný park
2008 Kopačky
Město duchů
Poloprofesionál
Rakeťáci
2007 Bill
Bratři Solomonovi
Neuvěřitelný život rockera Coxe
Zbouchnutá
2006 Malí rošťáci
The Enigma with a Stigma
2004 June (TV film)
Life, Death and Mini-Golf
My Life, Inc. (TV film)
2003 Melvin Goes to Dinner
2000 Carnata

TV seriály

2020 Bless the Harts (TV seriál)
Tying The Not (E10)
2019 Bless the Harts (TV seriál)
Miracle on Culpepper Slims Boulevard (E09)
Mega-Lo-Memories (E08)
Myrtle Beach Memoirs (E07)
další epizody (9)
Big Mouth (TV seriál)
Jak dosáhnout orgasmu (S03E06)
2018 Sandra (TV seriál)
Nobodies (TV seriál)
Kristen's Wiig (S02E06)
2017 Big Mouth (TV seriál)
Holky jsou taky nadržené (S01E05)
Léto k nepřežití: O deset let později (TV seriál)
Tigerclaw (E03)
Nobodies (TV seriál)
Not the Emmys (S01E05)
Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Skeleton Crew (S04E03)
Stocko Syndrome (S04E02)
M.U.B.A.R. (S04E01)
další epizody (4)
2015 Léto k nepřežití: První den v táboře (TV seriál)
Day is Done (E08)
Electro/City (E06)
Auditions (E04)
The Spoils Before Dying (TV seriál)
2014 The Spoils of Babylon (TV seriál)
2013 Drunk History (TV seriál)
Arrested Development (TV seriál)
It Gets Better (S04E13)
Queen B. (S04E10)
Red Hairing (S04E08)
další epizody (7)
Simpsonovi (TV seriál)
Homerland (S25E01)
2012 Portlandia (TV seriál)
Cat Nap (S02E06)
2011 Looney Tunes: Úžasná show (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Vočko v jednom ohni (S22E11)
2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)
Oškliví Američané (TV seriál)
So, You Want to Be a Vampire? (S01E06)
Cleveland show (TV seriál)
The Curious Case of Jr. Working at the Stool (S01E14)
Znuděný k smrti (TV seriál)
Čtyřicet dva svisle (S02E05)
Žil jsem jako dementní bůh (S02E04)
2009 Znuděný k smrti (TV seriál)
Případ Alanon (S01E02)
Flight Of The Conchords (TV seriál)
Za svou zbraň volíš lásku (S02E06)
2008 Global Warming (TV seriál)
2007 Studio 30 Rock (TV seriál)
Někoho milovat (S02E06)
2006 Home Purchasing Club (TV seriál)
2003 I'm with Her (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)

Dokumentární

2020 My Darling Vivian - a.z.
2016 The 4%: Film's Gender Problem
2012 Inside Portlandia (TV film)
2011 Between the Lightning Strikes: The Making of 'Paul'
2010 Saturday Night

Hudební videoklipy

2006 The Lonely Island feat. Justin Timberlake - Dick in a box (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2012 The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2021 Barb and Star Go to Vista Del Mar
2020 Toni Erdmann

TV seriály

2015 The Spoils Before Dying (TV seriál)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(219)