Reklama

Reklama

Na krok od nebe

(seriál)
Krimi / Komedie / Mysteriózní / Thriller
Itálie, (2011–2023), 109 h 27 min (Minutáž: 50–121 min)

Hrají:

Terence Hill, Enrico Ianniello, Gianmarco Pozzoli, Francesco Salvi, Daniele Liotti, Katsiaryna Shulha, Katia Ricciarelli, Francesco Castiglione (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

Obsahy(1)

Vincenzo (Enrico Ianniello) je rozený neapolitánec, jakož i policista – jeho rodina chrání právo v kampánské metropoli už po tři generace. Když se pak ale konečně dočká povýšení na komisaře, přichází společně s novou funkcí i výrazná změna. Vincenzo musí dát vale milovanému moři, těstovinám i teplému podnebí a rychle si zvyknout na obrovská převýšení, knedlíky nebo horský vichr. Stane se totiž oblastním komisařem v San Candidu, městečku ve stínu Alp na úplném severovýchodě Itálie u hranic s Rakouskem. Hned po příjezdu se Vincenzo musí vyrovnávat se svou nechutí k přírodě, a aby toho nebylo málo, jeho kancelář se nachází v sídle lesní policie. Mimo závažné kriminální případy je tak Vincenzo občas nucen řešit i kdejaké zvířectvo, co se k němu zatoulá. A naopak lesníci s Pietrem (Terence Hill) v čele se zas zapojují do policejního vyšetřování, přestože Vincenzo by si ze všeho nejraději poradil s případy sám. Jenže nemá na výběr. Pietro zná přilehlé lesy a hory jako své boty a místní lidé za ním chodí často dříve, než se rozhodnou obrátit na běžnou policii. Aby si Vincenzo u obyvatel městečka vydobyl respekt, musí se toho od Pietra ještě mnohé naučit. Naštěstí má k ruce strážníka Hubera (Gianmarco Pozzoli), který nejde pro dobrou radu nikdy daleko, a také krásnou veterinářku Silvii (Gaia Bermani Amaralová), i když ta někdy komisaři život spíš komplikuje. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (11)

Na krok od nebe (2011) 

Viděla jsem pár dílů ze třetí série a je to taková moc příjemná oddechovka se sympatickým komisařem a lidmi okolo něj. Plus je krásný prostředí. Škoda, že jsem to v tv nechytla od první série. Přirovnala bych to třeba k Doktoru Martinovi šmrncnutému latinskou telenovelou. // 19.11.2021 Snižuju hodnocení, protože od chvíle, kdy jsem hodnocení napsala mi přijde, že už je to jen ta telenovela. A já přeci jen radši "Martina" :D Ten závěr třetí řady byl... byl. ()

Vlčí duch (2011) (S01E01) 

No nedalo mi to a koukám od prvního dílu. Tam je telenovela tak patrná, že si říkám, kde jsem proboha kdy viděla stín Doktora Martina. Některé scény balancují na hraně směšnosti. Příroda je i v prvním díle nádherná, ale je zajímavý porovnat, jak se její záběry (a celkově kamera) v pozdějších řadách zlepšily. Teď koukám, že rozdíl mezi první a třetí řadou jsou 4 roky. I znělka na úvod je v těch pozdějších řadách o dost lepší. Vincenzo je sympaťák, konečně jsem viděla i Silvii a překvapením pro mě bylo, že měl Pietro v pozadí nějaký temný příběh. To bylo evidentně v posledních dílech třetí řady už vyřešeno, neb se tam o tom už ani náznakem nemluví. 2,5* ()

Přízrak ze mlýna (2011) (S01E02) 

Trochu strašidelný začátek. To já rád! Linka s Chiarou a Giorgioem mě baví jen málo. ()

Den svatého muže (2011) (S01E03) 

Vážně se všichni na konci máčí v toxické vodě? Už by mohla přijet Marcella! Přijede Marcella? :D ()

Zkouška ohněm (2011) (S01E04) 

Co by jen ten náš Vinčenzíto bez moudrého Piétra dělal? Vyřešil by vůbec něco? :D Každopádně Silvia pomalu utahuje osidla! ()

Otrávené srnčí (2011) (S01E05) 

Začíná to nudit. Případy nejsou dost zajímavé a osobní linky stojí na mrtvém bodě. Bláznění kolem toho, kdo koho políbil a kdo o tom ví, je dost nuda. 2,5* ()

Honba za pokladem (2011) (S01E06) 

To by bylo, aby tohle téma nebylo. Zpracování bylo v pohodě. ()

Z vody vytažený (2011) (S01E07) 

Že se na to ten Pietro nevyse... jako vážně.  Tahle linka mě rozčiluje víc jak Chiara. :D 2,5* ()

Skok do prázdna (2011) (S01E08) 

Nejzajímavější na tom byly poslední tři minuty. :D sice nevím, kdo tomu náznaku kromě samotného Pietra věří,  když už osm dílů sledujeme tu jeho svatozář, ale... chci vědět víc!! ()

Netvor z jezera (2011) (S01E09) 

Já vím, já vím! Dá se tomu i smát, ale já si radši brekla. :D Pietrovo nepřekvapivé rozuzlení. ()

Včelí královna (2011) (S01E10) 

Ať už je Marcella jakákoli, to jak ji Vinčenzito vodí za nos a hodlá to dotáhnout až před oltář je ubíjející nuda. 2,5* ()

Reklama

Reklama