Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

lykan9 odpad!

všechny recenze uživatele

Vinnetou se vrací je něco, co nemělo nikdy vzniknout. Měl jsem dokonce veliký problém tuto tříhodinovou blbost dokoukat. Doslova je úplně všechno špatně. Herci jsou příšerní, příběh je příšerný, prostě všechno je příšerný, nudný a ubohý. Pierre Brice měl scénář zamknout do šuplíku a nechat Vinnetoua spočívat ve věčných lovištích, kam patří. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Som zvyknutý na zlé filmy. Vydržím otrasné remakey filmových klasík či vykrádačky slávnejších filmov, no toto bolo na mňa príliš silné kafé. Upozorňujem, že som mal možnosť vidieť len prvý film a na pustenie druhej časti nemám absolútne psychických síl. O čom to kua bolo? Má veterán Pierre Brice nejakú súdnosť? Čo si týmto filmom chceli Nemci dokázať? To je pár otázok, ktoré vám budú premávať hlavou počas projekcie. Tak, ako sa Manituov zub času nekompromisne zahryzol do tváre niekdajšieho lámača sŕdc našich matiek, tak dopadlo aj jeho herectvo. Maximálne fanatický fanúšik po mozgovej mŕtvici môže filmu uveriť. Vinetou sa síce hádže o zem ako zamlada, dokáže zahrabať seba aj koňa čečinou v priebehu okamihu no po všetkých týchto scénach ostáva primrznutý jedine tupý úsmev na tvári. Za druhé. Kde zmizli indiáni? Nehanebný úpadok populácie spôsobil, že aktuálne je k dispozícii ubohá 50-tka. Presne toto je dôkaz toho, keď sa šetrí na všetkom. Mám dilemu, či to pustiť aj mame a zlikvidovať jej glorifikovanú predstavu o neohrozenosti náčelníka Apačov. Som dobrý syn, takže DELETE -> YES a nechám jej radosť pri občasných popoludňajších klasických indiánkach. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepochopitelné oživení mrtvého Vinnetoua, který ve Vinnetou: Poslední výstřel zcela regulérně zemřel. Zde už vidíme starého Vinnetoua, který i v 70 letech dokáže přemoci protivníky. Z nostalgie a za to, že jsem tento tříhodinový snímek zvládl dokoukat, dávám 2*, ale ve filmu je spousta scenáristických přešlapů, např. jak neustále nechávali uniknout Spencera, ten i kdyby jim povraždil celý kmen, tak oni ho nechají volně jít... Jednoznačně nejhorší film z celé vinnetouvské série. ()

svorko 

všechny recenze uživatele

Kultové diela s postavou Vinnetoua (Vinnetou 1-3 + Poklad na Striebornom jazere) sú nezabudnuteľné kvôli súhre viacerých faktorov – jednoduchý ale chytľavý príbeh o spravodlivom boji, zrade a priateľstve v atraktívnom akčnom prevedení okorenený trochou humoru, charizmatickí herci, dostatočný rozpočet, nádherná scenéria, veľkolepá hudba. Nič z toho u tohto filmu nie je prítomné. Ostal len Pierre Brice, aj to v značne prestarnutom prevedení a slabom príbehu. Ťažko povedať, či bol v takej finančnej núdzi alebo mal taký nedostatok sebareflexie, že sa na to dal. V každom prípade tento kúsok nemal nikdy vzniknúť. O to viac klobúk dole pred vyššie spomenutými filmami, ktoré aj po toľkých rokoch nestratili nič na svojej atraktivite. ()

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou se snažím filmy dokoukat, obzvlášť když jde o film z oblíbené série, ale tohle fakt nešlo. Nevím jestli jsem skončil v polovině filmu, nebo jsem nesledoval druhý díl, jak byl film vysílán si už nepamatuji a je to úplně jedno, toto je kravina na entou a nedá se na ni koukat ani jako na jeden film, ani jako na filmy dva. Čert vem zmrtvýchvstání a lehce debilní scénář, tento film je špatný od první minuty a sledování je doslova utrpení. To i sračky s Grangerem jsou oproti tomuto skvosty, a to filmy s ním nesnáším. Hnus! Zajimavý komentář: Petroff (Ta souhra v hodnocení mě k tomu docela láká....) .......... Po mnoha letech jsem dloužek s tímto fiaskem splatil a (ne)zvládl jsem film celý. Je to horor, utrpení, zoufalost, kravina. Po půl hodině jsem si musel ke sledování přidat lehčí práci, která od této příšernosti částečně odvedla pozornost, i tak bylo sledování utrpením. Jde možná o nejnudnější a nejhorší film, který jsem kdy viděl. Všechny příšernosti, které jsou filmově o chlup horší než toto, nejsou aspoň tak strašně dlouhé. FIASKO. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama