Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Gig 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s Pierrem Bricem jako Vinnetou, který jsem viděl jednou a stačilo. Začíná to jako Vinnetou serial z osmdesátých let. Tj. Vinnetou v úboru podobnému tomu apačskému, kdy pomalhal Starému medvědu. Poté vezme do rukou oblek Vinnetoua toho z šedesátých let, s dírou po kulce v prsou, do toho klasická hudba z pera Martina Botchera. Pak se tu objeví nějací mormoni a obleky kovbojů a farmářů, které jsou spíš ty realistické ala Nesmiřitelní. Je tu malé dítě a jeho příběh, co mě vůbec neoslovil, jsou tu Adsinibojci a Tašunko-sapa, ale úplně jiný, než si ho člověk pamatuje z Vinnetoua 2, je tu opět československý padouch jako v Pokladu - tentokrát je to Juraj Kukura. Takže něco mezi původním realistickým seriálem a nostalgií na staré dobrodružné filmy. Jenže ta nostalgie se moc nedostavila. ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Nech brouka žít! ...chtělo se mi vykřiknout v závěrečné scéně, kdy chudák pan Kukura schytá do jedné plíce šíp a do druhé pro jistotu kulku... Ono totiž, kdyby Kukura vstal, poplácal Winnetoua po zádech, oprášil se a řekl: To byla teda píčovina, co? A Winnetou by odpověděl: Promiň, já neumím psát scénáře. Ale víš co, zvu tě na panáka! Klapka, zatmívačka, konec. ()

Reklama

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Nejúděsnější, nejpodlejší, nejnechutnější, nejzvrácenější, nejnesmyslnější a nejubožejší výsměch dílům Karla Maye i filmovým mayovkám, ke kterému přispěl i Pierre Brice, jenž si to tedy mohl odpustit. Pro nás působí jako další rána do zad herecké působení Juraje Kukury, který skutečně bere každou roli, kterou vyloví v zatuchlých kalech německého televizního odpadu. Nejzajímavější je asi závěrečné Briceovo vyvolávání Kukury, kdy zplna hrdla křičí: DEBILE!, DEBILE! Možná je tu způsobeno, tím, že v originálu se hlavní záporná postava jmenovala Devil (Oh, jak působivé!) a retné souhlásky b a v velice dobře splývají, nebo naši dabéři byli natolik rozumní, že nám tím chtěli naznačit, jak si oni považují svého působení v tomto veledíle! ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Pierre, Pierre, cos mi to udělal?!!!! Jedna hvězdička se zavřenýma oběma očima pro idol mých dětských let (ne nemůžu dát odpad, prostě nemůžu, nemůžu, nemůžu,........................................., nemůžu,............................., ne fakt nedám............................, nebudu jako ostatní, ............................................, ne opravdu to nejde,.................... i když si to sakra zaslouží!). ()

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou se snažím filmy dokoukat, obzvlášť když jde o film z oblíbené série, ale tohle fakt nešlo. Nevím jestli jsem skončil v polovině filmu, nebo jsem nesledoval druhý díl, jak byl film vysílán si už nepamatuji a je to úplně jedno, toto je kravina na entou a nedá se na ni koukat ani jako na jeden film, ani jako na filmy dva. Čert vem zmrtvýchvstání a lehce debilní scénář, tento film je špatný od první minuty a sledování je doslova utrpení. To i sračky s Grangerem jsou oproti tomuto skvosty, a to filmy s ním nesnáším. Hnus! Zajimavý komentář: Petroff (Ta souhra v hodnocení mě k tomu docela láká....) .......... Po mnoha letech jsem dloužek s tímto fiaskem splatil a (ne)zvládl jsem film celý. Je to horor, utrpení, zoufalost, kravina. Po půl hodině jsem si musel ke sledování přidat lehčí práci, která od této příšernosti částečně odvedla pozornost, i tak bylo sledování utrpením. Jde možná o nejnudnější a nejhorší film, který jsem kdy viděl. Všechny příšernosti, které jsou filmově o chlup horší než toto, nejsou aspoň tak strašně dlouhé. FIASKO. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama