Reklama

Reklama

Who Killed Captain Alex?

  • angličtina Who Killed Captain Alex: Uganda's First Action Movie

Obsahy(1)

Příběh plný zvratů a emocí okořenění efekty, které ani v dnešní době nemají obdoby. Uganďani zkrátka ví, jak natočit pořádný biják u kterého nevydržíte v klidu sedět ani minutu, a u kterého nezůstane jedno oko suché. K tomu ještě legendární ‚‚VJ Emmie on da microphone‘‘ a máte nejlepší akční film, který kdy spatřil světlo světa. (Balt Cinema)

(více)

Recenze (61)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to přesně takové peklo, jak jsem čekal a to je dobře! Místy je to vtipné nechtěně, občas se ale setkáme i s pár špičkovými fóry (Ugandian Kiss = kopanec do ksichtu, Will you marry me, or you die? = welcome to Uganda) - k posrání. Půl hvězdičky si nechávám pro Bad Black, což nejspíš bude ještě větší nátěr. I tak je ale tohle perla kinematografie se svými dokonalými vizuálními efekty, dialogy, profi herci, scénářem, zpracováním, no prostě, kurva vším! 90% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sláva neochvejnej snaživosti ľudu Ugandského. Natočili niečo, čo rezonuje viac, ako nejaký hoc len 1 rok starý, 200 miliónový hollywoodsky blockbuster. Už dekádu sa o ňom v kruhoch zasvätených neustále hovorí a spomína sa, čo môže závidieť nejeden z v tých rokoch uvedených filmových titanov. Budete čumieť v dvoch výrazoch tváre. S úsmevom a pochechtávaním, alebo s vyčapeným výrazom s otvorenými ústami. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Závěrečná akce v džungli byla naprostý nářez. Přitom stačilo vzít pár kuličkovek, maskáče a jpeg vrtulník a máte lepší akci, než nějaká Četa nebo Apokalypsa! Ale vážně, z tohoto dýchá filmařské nadšení v každém záběru a věřím, že natáčet to musela být ještě větší zábava, než jaká to byla sledovat. Rozhodně chci vidět víc. ()

Fezzi 

všechny recenze uživatele

Pravda, film je jednoduchý, každý herec hraje tak 3-8 vojáků, grafické efekty by se při poměřování s Hollywoodskou konkurencí propadly do Shanghaie a děj se zápletkou byl zastřelen domnívám se hned při prvním Ambush! Přes to všechno bych dal filmu 60% - zaslouženě! Rád bych viděl jak by 10-rocne decko natočilo akční film takovéto kvality, plný výbuchů a helikoptér na mobilní kameru, k tomu všemu za dvacetikorunu, kterou nalezne válet se na ulici a já uznám svůj omyl. Do té doby je pro mě Who Killed Captain Alex něco absolutně jedinečné a neporovnatelné s čímkoliv co jsem doposud viděl. K tomu všudypřítomný "překlad" chvílemi opravdu perlil (like Predator kupříkladu). Aby toho nebylo málo několikrát opakovaná píseň Kiss from the Rose od Seala v pozadí, komentátorova vášeň v dinosaurech, a hlavně ten konec - now, expect the unexpectable: 80% a ani o procento míň!!!! ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaná a do oči bijúca radosť, nadšenie a snaha k tvorbe filmu pár nadšencov zo slumov Ugandy za $85 (!) u mňa znamená v tomto prípade omnoho viac ako konvenčná filmárčina s reálnym rozpočtom a prostriedkami. Tento počin samozrejme vyzerá extrémne lacne, ale keď pristúpite na pravidlá hry, a necháte sa viesť vlnou entuziazmu tvorcov, tak vám to iste nebude vôbec vadiť - ba naopak. Veľmi sympatická a úsmevná záležitosť, miestami prekvapivo ozaj vydarená (najmä kamerovými zábermi) a vyslovene definícia independent, no-budget filmmaking :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Súčasťou medzinárodne vydanej verzie je „Video Joker“, ktorý objasňuje a satiricky komentuje dej filmu. „Video Joker“ je špecifikom Ugandy, kde títo komici komentujú verejné filmové predstavenia pomocou mikrofónu, ktorý dokáže prerušiť pôvodný zvuk a nahradiť ho vlastným. (Lishiak)
  • V barovej scéne sa miesto vína podávali zvyšky bielej farby zmiešané s vodou. (Lishiak)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama