Kvalitní slovenské krimi.(26.1.2012)

4/10 Zaverecna cast slovenske detektivni trilogie nedopadla uplne dobre. Chudika vystridala jeste horsi Vasaryova, tak aspon ze Michalko zustal... Uz antre, kde parta svarecu je jedinymi pozorovateli modni prehlidky pod Bratislavskym ufem ukazuje na to, ze ne vsechno bude v poradku. Vysetrovatelka se chova, jako by mela policejni profesi jako kuchynsky vedlejsak a sve konstrukce sklada jako strihy z Burdy. Cele je to takove rozjuchane, ze zapadne i kvalita v podobe Mullera, Vaska nebo Kvietika. Skoda melo to navic, takto zustal puvodni dil neprekonan.(14.11.2011)

Emília Vášáryová jako mladá a málo zkušená policajtka musela rozlousknout pěkný oříšek a užila si i dávku adrenalinu. Skočila na rozjetý vlak a se zbraní v ruce pronásledovala utíkajícího vraha. Do dnešního dne jsem neměla tušení, že si Emíla Vášáryová zahrála v kriminálce takhle akční ženu.(7.2.2010)

• nascendi

Ak chcel niekto v sedemdesiatych rokoch nakrútiť detektívku, musel splniť toľko obmedzujúcich ideologických podmienok, že výsledok ani nemohol byť iný, ako v tomto prípade. Jediné pozitívum, ktoré mi z filmu utkvelo v pamäti je veta: "Ide o vraždu. A za tú je trest smrti obesením." Zlaté sedemdesiate roky. Dnes je za ňu napomenutie (mierne preháňam).(7.2.2010)

Emília Vášáryová vystriedala L.Chudíka na poste hlavného vyšetrovateľa. Samozrejme, že spolu s por. Michalkom - V. Polónyi - vytvorila tandem, ktorý zaujal svojim humorom. Film celkom ujde , ale za hercov dávam 70%.(20.1.2006)

Ten pokus nahradit Ladislava Chudíka detektivem v sukních jaksi nevyšel. Milka Vášáryová je krásná žema a výborná herečka, ale tato role ji neseděla. Jinak slušná detektivka, ale odklon od tradiční vyšetřovatelské dvojice byl ke škodě věci.(10.3.2012)

• Schweinhund

Emília Vašáryová jako akční hrdinka,to je docela silný kafe.Podprůměrná detektivka symbolizující rozkvět normalizace.(21.5.2011)

• Prubner

Lettrich se pokusil navázat na detektivní trilogii s Chudíkem, ale moc se mu to nepovedlo. Příběh není špatný, ale režisér to pojal v divně rozverném duchu, v jakési mírně komediální nadsázce, což se sem moc nehodilo. A hlavní hrdinka mi připadala spíš jako jednoduchá husička, než chytrá kriminalistka.(13.2.2010)