Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Naprosto mě to pohltilo do děje a dokonce mi málem ukápla slza, opravu mě to hodně dostalo. Dlouho jsem nezažila tak emotivní a přitom příjemný snímek. Na jednu stranu se mi chtělo brečet a na druhou smát, opravdu mě to celou rozpoložilo do takového stavu, že ani nevím, jaké emoce cítím. A nápad celého filmu je geniální, tomu se nedá nic vytknout, stejně jako celý příběh. Ale nejvíce mě stejně překvapil Cj Adams, jeho výkon byl briliantní a neměl vůbec žádnou chybu, šlo si ho pouze oblíbit. Tleskám! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

asi budem jedina, ktora da domuto filmu take vysoke hodnotenie, ale opat raz musim zapojit srdce, pretoze filmy hodnotim cisto subjektivne a kedze som matkou, mna to neskutocne dojalo. Uzasne obsadenie, uzasny pribeh, krasna sceneria. Ano, je to rozpravocka, ale tak krasna! Vtipne a zabavne momenty striedaju tie smutne, film vam hra ocividne na city, ale cert to vem ja tvrdim, ze tento trpky a horky svet si obcas potrebujeme riadne osladit. Pre mna definitivne uzasny zazitok. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů kde je síla prožitku přímo úměrná toleranci diváka k patosu. U mě obvykle není moc vysoká, a tahle naivní pohádka z tradičních trumfů vytáhla akorát povedený hudební motiv a zajímavou zápletku, takže opravdovost prohrála technickým K.O. ještě někdy před polovinou. Režisér promrhal potenciál jenž se mu nabízel. Jediné emoce na plátně předvádějí polohysteričtí rodiče - zbytek je prakticky sterilní. Timothy se sice narodil s roztomilým obličejem, ale to je tak asi všechno. Křečovitě si drží stále stejný výraz, a o přirozenosti jeho herectví se vůbec nedá mluvit. Odd Life of Timothy Green je falešnými emocemi přepálený sluníčkový film, zoufale toužící být kouzelným, ale přitom je téměř trapným. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi líbil i přes spoustu ale. Jennifer Garner nemám zrovna v oblibě, přesto jsem ji tu s přehledem zkousla, a to samé bych mohla říct o ne zrovna dvakrát sympatickém herci Joelu Edgertonovi. Za to ten kluk CJ Adams, jak jsem se tu dozvěděla, byl skvělý. Jeho ksichty, jak dokázal postavu vykreslit naprosto přesvědčivě alias, že nemá ani páru, jak se normálně chovat, je neuvěřitelně milý a všechno. No prostě splňuje přání svých rodičů. Neskutečný námět, který mě zaujal a sice se smutným koncem, no ale jak se to vezme.....Hello young man. - Hello old boy. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jehož přijetí se odvíjí od divákovy povahy. Přistoupíte-li na jeho sentimentalitu, nemůžete si tuhle pohádku pro dospělé neoblíbit. Milý, i přes svou fantasy zápletku civilní, se sympatickými herci (včetně hlavního dětského hrdiny) a několika naznačenými jímavými metaforami. Bohužel však potenciál rodinného dramatu nepřekračuje onu pohádkovou rovinu a zamrzí absence trochu hlubšího scénáře - pak by šlo o plnorancovou podívanou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama