Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 2

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (452)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film, který se sestává z několika záběrů obnažující se Scarlett Johansson, případně rozhovorů s existencemi, které hraje například Kryštov Hádek (!!) a to celé je haleno do vyloženě artové kamery a nálady plné dlouhých záběr bez dialogů a zároveň je to sci-fi? Ok, povedlo se to! A atmosféra je, i přes značnou pomalost značně meditativní a hutná, Scarlett ukazuje, že je fakt skvělá herečka a ani vedlejší role nepůsobí úplně blbě, ba naopak působí dojmem tak věrohodným, že jsem přemýtal, zda se opravdu nejedná jen o náhodné kolemjdoucí, za to mnoho palců nahoru. Mimochodem, sci-fózní závěr by přeci jen působil lépe, pokud by bylo přítomno nějaké to chapadlo, ale to se přežít dá. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Neviditelná ruka vesmírného masného průmyslu vám v tomto nelítostném experimentu odteleportuje potencionálního favorita dřív, než si ho stačíte oblíbit... nicméně, i přes značně unylou formu jsem civěla jak uhranutá a dmula se pýchou nad vlastním druhem poté, co jsem zjistila, že na úchyláky jsou i emzáci krátký... ale jinak je tu hezky, viď, Scarlett ;-) ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Pokud se dokážete naladit na obrazy typu nahý muž s elefantiozou opatrně našlapuje po vlhké zarostlé louce pod nadranním nebem, čeká vás místy dechberoucí vizuální mana. I přesto, že pod kůží zadumaného heavyartu se vlastně skrývá příběh o malé mořské víle, kde se změna černem definované protagonistky znázorňuje jejím spojením s bílou mlhou či sněhem. Oficiální text distributora se s tim tentokrát koukám dost nesere. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak chladný a vťahujúci zároveň. Minimalistický art pod taktovkou klipového režiséra Jonathana Glazera sa sústredí viac na audiovizuálnu a myšlienkovú rovinu než prvky science fiction. Alegória ženy-predátora, zvádzajúcej mužov, pre ktorú je každý ďalší stále ťažší; postupne prichádza o svoju silu a to, čo zo začiatku trvá pár minút sa predlžuje na celú noc - až to nakoniec už nedokáže. Slabne, prichádza o dominantné postavenie, stáva sa zraniteľnou až nakoniec nezvádza, ale je zvádzaná a "pomoc" neponúka, ale sama prijíma. V závere prepuká mužská dominancia, role sa prehadzujú a korisť sa stáva z nej. Vzťah medzi jej rolou a postavou motorkára ako ďalšieho zvláštneho akoby alter-ega sa dá interpretovať z pohľadu deja filmu ako vzťah prostitútky a jej pasáka. Naozaj zaujímavé, ako Glazer pojal knižnú predlohu. Celý film si pre vystavanie atmosféry postačí s jedným hudobným motívom, ktorý prechádza len drobnými zmenami a pochmúrnou škótskou krajinkou. Škoda len, že si Glazer nedal ešte viac záležať na vizuále, ktorý mohol dokopať až k plnokrvnému umeniu na úrovni Amer-u. Ale full frontal Scarlett Johansson to vynahradí. 80% P.S.: Niekedy si to musím (a nie raz) zopakovať. Potom možno ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nevím, jestli by film na mě stejně zapůsobil, kdybych jej viděl doma, na sebevětší TV. Ale v kině tohle bylo něco neskutečného, ta atmosféra, kdy mnohdy ani nevíte, co vlastně sledujete až do poslední vteřiny (různé záběry na oči, oblohu, atd...) to mě naprosto pohltilo. K tomu si připočtěte Skotsko, ve kterém už třetím rokem žiju (sice ne v Glasgow, ale s tímto akcentem jsem hodně obeznámený, takže bylo pro mě legrační slyšet jej ve filmu, kde hlavní roli hraje Scarlett) a hlavně Scarlett, která se této opravdu těžké role (její postava toho moc nenamluví a to se teprve projeví, jaký herec jste) zhostila naprosto s přehledem tento film táhla sama na svých bedrech. A kdyby jenom těch... :-) Ještě generace po nás budou děkovat Jonathanu Glazerovi, že konečně někdo Scarlett vysvlékl! :-) Zkrátka a dobře, Under the Skin je film, který na mě opravdu zapůsobil a u kterého se nemůžu dočkat druhého zhlédnutí. Ale to bude jenom o tom, abych si tu atmosféru vychutnal znovu, protože s mým hodnocením tohle pravděpodobně neotřese... 100 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Pri natáčaní vybraných mestských scén bola použitá skrytá kamera, ktorá Scarlett Johansson (Laura) snímala, ako sa reálne prechádza v uliciach Glasgowa. Počas celého natáčania týchto scén herečku nikto nespoznal. (sackrebleu)

Reklama

Reklama