Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ou shit, tak tímhle Glazer doslova rozkopl dveře mezi současné špičkové filmaře (až si říkám, kde se v něm taková nekompromisní vize vzala). Konečně něco, co se dá zaškatulkovat jako scifi (sice brutálně artové), ale vypadá to j i n a k. Realistická estetika, málo umělého osvětlení, nerytmizovaný střih. Většinou statické, přesto tekutě působící a vnitřním pnutím po okraj naplněné obrazy. Těžkotonážní minimalistická hudba, nula dialogů (a když už, tak božský skotský přízvuk) a nejlepší role Johansson. Trochu mě z toho vytrhl akorát ten Hádek, i když vlastně do tak enigmatického filmu i ta podivná podivná potápěčská scéna seděla aneb "myslel jsem, že mi chceš šlohnout ručník". Teď už se nedivím, že to v Cahiers dali mezi nejlepší filmy roku. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pokud se dokážete naladit na obrazy typu nahý muž s elefantiozou opatrně našlapuje po vlhké zarostlé louce pod nadranním nebem, čeká vás místy dechberoucí vizuální mana. I přesto, že pod kůží zadumaného heavyartu se vlastně skrývá příběh o malé mořské víle, kde se změna černem definované protagonistky znázorňuje jejím spojením s bílou mlhou či sněhem. Oficiální text distributora se s tim tentokrát koukám dost nesere. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Anti-"Pátý element" z odvrácené strany světa, nebo též přízračně kryptická metafora o genderové dynamice, dvousečné podobě nespoutanosti i násilné povaze lidské komunikace, kde se mimozemský predátor stává obětí, jakmile se na Zemi naučí empatii. Hypnoticky poutavý a znepokojivě skličující obraz lidské společnosti s neokázale provokativním a experimentálně obrazoboreckém zpracováním. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Možná první film, nebo jeden z mála, na jaký mě nalákal plakát. Od samotného pomalého začátku mě ale film nechytl a ačkoliv oceňuju snahu artového pojetí studeného Glasgow, tak stále nechápu, jak se k tomu dostala Scarlett Johansson, obzvlášť po obrovské pecce Lucy ze stejného roku. Pro mě krok vedle, který ani Kryštof Hádek nedokázal nasměrovat správným směrem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsou pro takto umělecky vyzrálý film asi trochu křivda, ale kdybych dal víc, tak kecám sám sobě. Atmosféru to má hypnotickou a opojnou, soundtrack je úžasný, plakáty z jednotlivých filmových políček bych si klidně vylepil na zeď ... ale to nekonečné ježdění dodávkou a čumění do blba prostě po určitém čase omrzí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film byl natočen kromě Arri Alexy i na malou čipovou kameru One, kterou si tvůrci nechali speciálně postavit tak, aby výsledné záběry získaly na větší bezprostřednosti. (Hawaj)
  • Adam Pearson, ktorý hrá zohaveného muža, ktorý je nalákaný do vozidla, si zlomil nohu, keď ho cestou na konkurz na jeho rolu zrazil taxík. Režisér Jonathan Glazer ho na druhý deň v nemocnici vyskúšal a dal mu prácu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama