Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Tak toto dokonale předčilo moje očekávání. Pomalé tempo a částé střídání žánrů není moc k vidění a občasná brutalita mi tam vůbec nevadila. Ze začátku dusná rodinná atmosféra se sřídá s vtipnými dialogy. Hororové prvky se vyskytují hlavně ke konci a to ve velmi kvalitním provedení. Jinak celé je to tak mysteriozně ujeté. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brutální mindfuck, který dějově fakt nedává smysl. Konání té sekty je totálně mimo. Proč vůbec ty dva ústřední zabijáky najímali? Takže je to v podstatě hrozná blbost. JENŽE skvěle natočená. Atmosféra hustá, jak málokde. Postavy i dialogy velice fajn a zahrané taky super. Prostě vás to baví a cítíte to příjemné mrazení z neznáma. Navíc blondýna, manželka hlavního hrdiny byla velmi sexy. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Až poslední dvacetiminutovka stála za něco. Když se dva hlavní herci dostali k rituálu, tak se Kill List trochu rozjel. Hudba k těm scénám v chodbách byla skvělá a naháněla mi strach. Jak se často u hororů téhož typu stává, rozjezd přijde pozdě. Hodnocení samozřejmě o něco pomůže už díky závěru, který se povedl... 5/10 = 50% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se velmi dobře (hlavně zásluhou silné atmosféry, dobrých výkonů neznámých herců a dějové nevyzpytatelnosti), ale smysl celého projektu (pokud vůbec nějaký má) mi po prvním zhlédnutí uniká. Nevadí mi mixování různorodých (sub)žánrů, pokud je odůvodněné a drží to pohromadě jako celek. A v tom vidím největší problém SEZNAMU SMRTI - chybí mu nějaký sjednocující prvek, jenž by ty (nejméně) tři snímky ladně sloučil v jeden konzistentní. Trochu to působí dojmem, jako kdybyste každou půlhodinu koukali na jiný film (raději nebudu vyjmenovávat, co všechno se tu vystřídá, abych případně nespoileroval). Každý z nich je sice z filmařského hlediska solidní, ale společně (na mě) nefungují. Konec nic nevysvětlí, spíše naopak - ještě přidá další otazníky. Je téměř jisté, že s náběhem závěrečných titulků si mnoho diváků řekne: "O čem to sakra bylo?!". Vlastně je to i můj případ... 60 % ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Mozek jako řešeto, démonů jak naseto.“ Vidět to v r. 2011, kdy jsme žili v Readingu, popadnu ženu i syna a fofrem z Anglie pryč! Drsné rodinné drama, úchylný zabijácký thriller i folk horror, kdy maskovaní naháči s noži, coby vražední pohani, tancují nocí v Jayově hlavě. Rychlokvíz. // Jak léčit trauma z misí v Bagdádu a Afghánu? A) Drogami a chlastem. B) Prací. // Kdo volí B), neviděl Kill List. HRAVÉ OKÉNKO: [][] Jaké měl Sam dětství? ♦ Zajímavé. Dopoledne nenávistné, zuřivé hádky rodičů, v poledne rvačka, večer usmiřovačka. ♦ Pohádkové. Táta: „Kdysi dávno byli dva chrabří vojáci, hlídali chlapa. Jezdili po městě v neprůstřelném autě. Povstalci udělali bombu a odpálili ji pod Humvee přede mnou. Good night. One, two, three... look at the demon.“ ♦ Jako schody do kurníku, krátké a posrané. [][] Režisér Wheatley si mě povodil jak medvěda, zejména s „hodnou“ Shell, honící manžela do „práce“. Husinu způsobil Jay, svým zlověstně bezvýrazným pohledem. Hraje si se synem, povídají si, ale tátovi z každého oka kouká deset démonů. Brrr. Asi je v duchu v práci, mlátí „knihovníka“ tesařským kladivem z Oldeuboi a diví se jeho sténání: „Děkuji! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Duha, která se objeví ve filmu, je skutečná. Původně se měla podle scénáře zobrazit v jiné scéně, ale díky této náhodě se štáb rozhodl ponechat duhu tak, jak byla zachycená. (Jigvell)
  • Natáčení trvalo 18 dní. (Rob Roy)

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama