Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

messiah 

všechny recenze uživatele

Již prakticky dokonalý následovník Cesty na měsíc a oskarového Pohodlíčka. Tady nemůže být jakákoli pochybnost o oprávněnosti oscara - dokonalost, dokonalost. Ten tučňák zdál se mi pochybným ihned jak strčil nohu do dvěří. Tentokrát jde spíše o krimi akční drama (šílený psychopat tučňák vs. odvážný zastánce dobra Gromit - jak z Bonda). Sledovačka v temné uličce s napínavou hudbou na pozadí, pochod spícího Wallace, to vše perfektní, vrcholí strhující vlakovou honičkou na závěr kdy Gromit jako správný hírou pokládá chybějící koleje aby nakonec lapil padoucha. Pecka! ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Perfektní vtip, mrazivý pohled tučňáka, skvělý CZ dabing Wallace, Nick Park - génius a skvělá znělka :) A že bychom zapomněli na úžasné finále - vlaková honička, rychlý děj, roztomilý humor. Již se nedivíme, proč se žáci, když maminka učila angličtinu těšili vždy na její hodiny - W a G. My jsme z toho také něco měli, protože nám to maminka pouštěla doma :-) pracovali jsme s plastelínou se značnou nechutí, ale nyní ji milujeme! 100% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

O třídu povedenější než Cesta na Měsíc. Film má celistvější děj a správnou gradaci. Úžasné jsou scény odkazující k různým filmovým legendám. Ke starým hororům, filmům noir i klasickým westernům. K tomu si přidejte desítky drobných vtípků a hlavně bezchybného tučňáka. Tentokrát je to opět zákeřný psychopat se zálibou v šílených převlecích. Holt, Nick Park umí a ví, v čem spočívá kouzlo plastelínové animace. Nevěřím, že by mě „vyštvaný“ Gromit dokázal dojmout stejnou měrou, kdyby byl obyčejným, plochým „animákem“. Ať žije nerealisticky skutečná plastelína! 85% Zajímavé komentáře: Melies, genetique, numi ()

shimpy(CZ) 

všechny recenze uživatele

Tento animák je nejlepší ve své kategorii. Ten tučňák!! To je záporák jak má být. Film je opravdu hravý, a režisér se nebojí naladit i na vážnější strunu, takže vám připadne, že sledujete nějakou napínavou detektivku. Zkrátka příběh graduje od začátku do konce, a ta honička na vláčku - to se prostě musí vidět... Úžasné! ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tučnákům můžete veřit pouze, když jsou zavřený v zoo nebo mají u sebe surfovací prkno.Druhý filmeček a oproti předchozímu má docela dobře vystavěný příběh a taky trochu rozvíjí postavy.Už to není jen vynálezce a pes těd jsou to osobnosti třeba například:když se Gromit rozhodne odejít je v tom vidět spousta emocí to předchozím nebylo.Samotná loupež je poměrně originální ale to všechno přebije závěrečná honička na vláčku.Geniální,britské a oldschoolové. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film byl ve své době zvolen Britským filmovým institutem jako osmnáctý nejlepší televizní příběh. (Terva)
  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)
  • V originálním znění je ve scéně, kdy Wallace blahopřeje Gromitovi k narozeninám, zpívána píseň "Happy Birthday to You". Pro verzi distribuovanou v USA však byla kvůli autorským právům vybrána skladba "For He´s a Jolly Good Fellow". (Terva)

Reklama

Reklama