Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Totální slátanina. Možná kdyby byl uveden žánr mystery, nevyčítal bych si tolik ten ztracený čas, protože by to bylo jisté varování. Takhle to vypadá na normální film. Není. Je to pohádka pro ty, kteří se rádi dojímají nad fantazijními prvky bez potřeby přemýšlet nad realitou děje a jedou na módní vlně bisexuality. Samozřejmě doplněno emocionální hudbou. Ale jsou zde i humorné prvky, jako když si Pettersson-Jonsson "odskočí" od přítele ze zámoří zpátky do Švédska a má problém s pohledem na nahou Fragancii. Fakt je to byl jen začátek situací, na které lze reagovat jen "wtf?". ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

proč......proč tam musel být ten hokejista. Takový krásný drama to mohlo být a oni tam naserou teplou baletku a udělaj z ní nejlepšího hokejistu na světě. Chtěj tam mít gaye? OK. chtěj tam mít gaye co bude nejlepší hokejista a bude chodit s jiným špičkovým hokejistou? Ok. Ale proč proboha musel mít ty příšerný baleťácký představení. Co se týče zbytku filmu, tak je plnej neuvěřitelných zvratů a člověka to naprosto táhne do děje. Opravdu jsem dlouho přemýšlel jestli nedát 5*, ale to s tím baleťákem prostě nejde! Ještě z jedný věci jsem byl trochu zmatenej a to z toho v jaký době se vlastně příběh odehrával. Celé okolí vypadá jak z nedávné minulosti. Hlavní rodina má doma snad ještě černobílou televizi a když otec jde zaplatit plyn tak pošťačka má na stole LCD monitor a vězení ve kterém je Fragancia zavřená je zase jak z nedaleké budoucnosti. Z toho jsem byl trochu zmaten, ale je možný že jsem jen trochu nedával pozor. Ale to už byly jen drobnosti v jinak velice silném dramatu. [Severský filmový podzim 2012 - Kino Atlas - 17.11.2012] ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Možná bych trochu ubral na těch fantastických prvcích, ale za to strhnu sotva půl hvězdičky, takže pořád zůstávám na plném hodnocení, protože je to výborně natočené retrospektivní drama, které se valí sice trochu pomalu, ale dokáže diváka emocemi opravdu pohltit a když je to nutné, tak i rozsekat. A ještě k tomu... VIKANDER <3 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Severská poetika v plnej miere a kráse. Film, v ktorom je všetko - od drámy, cez estetické a umelecké obrazy mixnuté s poetikou a artovým strihom, sú v tom komediálne prvky až paródia, pár scén je atmosferických ako z nejakého noir filmu, do toho magický realizmus alebo rozprávka. Hranica medzi VŠETKÝM a NIČÍM je niekedy veľmi tenká, v tomto prípade ma severská filmová symbolika oslovila a dostala. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Špetka Popelky, špetka Mrazíka, kopec severský ujetosti, složitých metafor, fatálně nekvalitního černýho humoru a koncentrovaný fantasmagorie = jedna dramatická "pohádka" s bisexuálem-krasobruslařem-nejlepšimhokejistouplanety, nesmyslnou líbačkou v průběhu hokejovýho zápasu, hrozivě překombinovanym závěrem a úchvatnou Aliciou. Právě ta, spolu se solidnim soundtrackem, nakonec zařizuje ony (celkem potupný) dvě hvězdičky. Tahle magie mě fakt neoslovila. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)
  • Švédská televize vysílala rozšířenou verzi jako tříhodinový televizní seriál. (skudiblik)

Reklama

Reklama