Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

ti88na 

všechny recenze uživatele

Dlho som otáľala, kým som si pozrela tento film. Mylne som sa domnievala, že pôjde o ďalšiu srdcervúcu drámu o umieraní, priateľstve a dojímavom lúčení. Nakoniec tam bolo všetko, ale Briti to dokážu natočiť ako nikto iný, preto tam nechýbal humor, napätie, dojatie jednoducho všetko čo má takýto film mať. Som rada, že som si ho pozrela, lebo bol skutočne nádherný, ako sa hovorí jedna báseň. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Jediný film, který mě rozesmál, když se mi z tváří řinuly vodopády slz. Third Star patří k jedněm z mých nejoblíbenějších britských nezávislých kousků, a to zejména proto, jak s černým humorem a neskutečnou lidskostí popisuje tragický úděl mladé party lidí. Remember that you were loved by me and that you made my life a happy one. ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Wow! Britský čierny humor v spojení s takou vážnou témou, akou je rakovina a umieranie, tak to som teda čumel... Keď som začal film pozerať, tak som netušil o čo ide, ale postupne som si to neuveriteľne užíval a ani očakávaný "sad-end" mi prišiel ako krásne vyústenie tohoto vtipného "road movie" :o). (Dokonca aj do záverečnej scény sa tvorcom podarilo umiestniť veľmi vhodný vtip!). ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Hodně diskutabilní film. Musím říct, že mě teda dost zklamal. Alfa omega skvělá, konec pochopitelný, ale tolik pitomostí, co se jim povedlo vyvést, to je hrozný (postavám). Snad u každého úkonu jsem musela hodně zvažovat, věřohodnost toho činu. Uznávám, že to tak muselo být, ale chvílemi to bylo minimálně dost zvláštní. Taky ta tuna hádek se mi nezdá moc pravděpodobná. Nebo naopak naprosto. Prostě těžko hodnotit. To, co to ve mně nechalo, asi fakt nevyjádřím. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká komedii, chybuje. Kdo čeká drama, chybuje. Třetí hvězda je hlavně existenciální rozjímání. Je to sonda do člověka, který umírá na rakovinu, ne nějaká britská řachtanda, jak tady tříhvězdičkoví specialisté čekali. Film je především vážný, místy sice odlehčený vtipem (proto žánrová zařazenost ke komediím) avšak zde i každý vtip získává hořkou pachuť vážnosti a veřím, že to tak bylo míněno. Nevyhnutelnost smrti je cítit na každém kroku této výpravy za rozloučením. Její síla proniká do silných, přesto vrtkavých přátelství mezi protagonisty a vytváří trefně nejednoznačné debaty na základní témata jako jsou přátelství, manželství, sny, touhy, kariéra, sobectví, obětavost, eutanázie.. Málokterý film dokáže klást tolik zajímavých otázek a zároveň zůstat v paměti jako silný příběh a ne jako konverzační v-sobě-se-utápějící film. Tleskám kameře a hlavně hercům. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama