Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film na první pohled humorný, hned na druhý však velmi, velmi smutný. A smutný nejenom kvůli tomu, že je tu jeden z hrdinů nemocný rakovinou v posledním stádiu, ale i tím, že se naše dětské sny podaří naplnit jen málokomu, většina však zabředne tam, čemu se jako mladší smál, film o ztrátě ideálů a taky o tom, že si každý hledáme to své místo v životě, ať už nám do jeho konce zbývají roky anebo týdny... To vše natočeno bez zbytečného patosu, naopak, očekávejte řádnou dávku černého britského humoru s vynikajícím Benedictem a čarokrásnou britskou přírodou. Dojímavé tím nejčistším způsobem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, která často využívá i subjektivní roztřesený pohled amatérského snímání výletu, který prostě nemůže skončit happyendem. Všichni hráli velmi dobře, ale nějak jsem se v těch vyčítavých a hodnotících dialozích čtyř přátel, z nichž jeden umírá, ztrácela. Mnohé záběry byly navíc, takové to povlávání si krajinou a žánrové obrázky, které mě nakonec utloukly svou rutinou. A nemůžu si pomoct, ale hlavně ke konci to bylo už profesionální vydírání. ()

Reklama

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Obsahuje mírný spoiler! Tak nějak vůbec nevím, co napsat. Po dokoukání jsem filmu okamžitě šoupla pětihvězdu a začala uvažovat, který film z mé TOP 10 bude muset z kola ven. Ale pořád si nějak nejsem jistá, co mě na tom tak zaujalo. Koneckonců, příběh je jednoduchý a nepřináší nic nového. Perfektní herecké výkony i skvělá kamera, zajímavé snové sekvence... to všechno má spousta dalších filmů. Možná mě zaujalo to, že celý film se tváří jako smutný, a on je smutný, Jamesova situace je smutná... ale na konci je řečeno samotným Jamesem, že to není tragédie. A to ve mě rezonuje už tři hodiny, ty závěrečné věty pronesené úžasným hlasem Benedicta Cumberbatche. No, jen dvě věci jsou jisté. 1) Už dlouho jsem nebyla tak rozhozená a zmatená z filmu a 2) tohle určitě není naposledy co jsem Third Star viděla. EDIT: Ty závěrečné věty pronesené úžasným hlasem Benedicta Cumberbatche ve mě rezonují už 5 dní a já přesouvám film do mojí TOP 10. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Jediný film, který mě rozesmál, když se mi z tváří řinuly vodopády slz. Third Star patří k jedněm z mých nejoblíbenějších britských nezávislých kousků, a to zejména proto, jak s černým humorem a neskutečnou lidskostí popisuje tragický úděl mladé party lidí. Remember that you were loved by me and that you made my life a happy one. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Nuda od začiatku do konca. Túto tému som videl oveľa lepšie spracovanú napríklad v Knockin' On Heaven's Door alebo aj v britskom The Be All and End All. Tomuto ale chýbala šťava a to poriadne. Bez štipky komediálnosti aj dramatickosti, proste len suchý príbeh štyroch priateľov na poslednej "dobrodružnej" ceste jedného z nich, naviac prezentovaný nevýraznými hereckými výkonmi. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama