Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 6

(série)
Trailer 1
USA, 2018, 7 h 20 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Hrají:

Robin Wright, Derek Cecil, Cody Fern, Michael Kelly, Greg Kinnear, Diane Lane, Campbell Scott, Athena Karkanis, Jeremy Holm, Chip Zien, Linda Powell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je teď Frank mimo hru, Claire se konečně může realizovat ve funkci historicky první prezidentky. Její odkaz je ale v ohrožení. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (56)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední řada vypadá, jako kdyby se scénáristé inspirovali u Johna le Carrého, jen špioni a studená válka jim chybí. Osobně bych opravdu pro trablech se Spaceym nechal pátou řadu poslední a na rozdíl od ostatních uživatelů nevidím tuhle řadu tak kriticky a především - spíš chápu, že s hlavním představitelem už dál pokračovat nešlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo to co přijít muselo. Wright to sama neutáhné a scénáristé jí to ani příliš neusnadňují. Spacey chybí a teprve tady si divák uvědomuje, že je to vlastně seriál o jedné jediné osobě a všichni další hrají druhé housle. Prozívaná poslední epizoda, která jako by neměla vůbec nic společného svým naturelem s předchozími, veskrze vynikajícími sériemi. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám zabili Franka Underwooda (ovšem srabáckým způsobem, jako když zemře herec (RIP, Kevin)), přičemž s jeho odkazem se série horko těžko vyrovnávala, neustále ho řešila a sesypalo se jí to pod rukama. Bezcharakterní vypočítavá mrcha Claire brojila zatvrzele proti všem (prý měla plán), furt povýšenecky komentovala do kamery a zcela účelově se vezla na militantně feministické vlně soudobé objednávky (čistě ženská vláda). Jelikož na okamžitý 180stupňový obrat v popularitě jí stačilo jen oznámit těhotenství (aha, plán!), zatímco pomalu každodenní atentáty, vraždy, a nakonec i nedokonaná inicializace jaderného konfliktu s IS (WTF?) jí bez problémů procházely, obnažila se bezradnost scénáristů v celé své nahotě. Robin Wright tuhle stigmatizovanou, ukvapenou a nedopečenou nudu neutáhla (v JEHO stínu ani nemohla), ostatní figurky se jí pak protrápily ještě nedůstojněji až k trapnému závěru (chudák Doug). ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První dvě epizody jsou trapas. Nedá se tomu věřit, jelikož celou dobu divák akorát sleduje zoufalou snahu scenáristů nějakým způsobem obtancovat nepřítomnost Kevina Spaceyho. Je to křeč. A to i přesto, že jsem se opravdu snažil k této sérii přistupovat s čistou a otevřenou myslí. Jenomže další tři epizody se to začíná citelně zlepšovat a nehledě na to, že nové postavy se objevily odnikud a je to opět tak nějak k smíchu, by si člověk mohl snad i myslet, že ono to bez Franka půjde. Samozřejmě to zachraňuje postava Douga a Toma. Jenomže předposlední dvě epizody už jsou zase o něco slabší a ta úplně poslední je opět trapas. Postava Douga je zcela na konci dehonestována a zakončení je neuspokojivé. Vlastně to nedává moc smysl. Seriál, který zničila ideologie. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Je evidentní, že seriál by mohl dobře fungovat i bez Spaceyho. Co ale nefunguje je scénář téhle série, který se odehrává kolem něčeho, co divák ani neviděl. Jsou tam náznaky dobrých nápadů, které ale pohřbí špatná scenáristická rozhodnutí a fatální chybou je neschopnost stavět k úmrtím postav, která vždy byla emočně nabitá a šokující. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (3)

  • Série se natáčela od 18. do 30. října 2017 a od 31. ledna do 25. května 2018. (Varan)

Reklama

Reklama