Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Trailery na tenhle film jsem viděl opravdu mnohokrát a říkal jsem si, že tohle bude jeden z nejlepších akčních filmů z Asie. Mojí chybou bylo, že jsem zřejmě měl přehnaná očekávání. Ve výsledku totiž souboje působí značně uměle, nacvičeně a postrádaj dynamiku, či nějakou živelnost. Pár sekund trvá výměna chvatů, pak se postavy zhroutí k zemi a potřebujou nabrat dech, aby zase na pár sekund vypustily rage. I choreografie nenabízí nic zajímavého, krom pár zlomenin a brutálních fatalit. Jenže brutalita působí značně samoúčelně. Záporáci se navíc chovaj jako naprostý kreténi. V momentě, kdy bych se konečně mohl o Uwaise bát, stojej jak idioti a střílej dokud jim nedojdou náboje, aby došlo na samoúčelnej souboj. Chci aspoň trošku logiky po akčním filmu!!! Divák stejně ví, že i když Uwais toho schytá opravdu hodně, tak to všecko přežije, takže o jeho postavu jsem se nebál prakticky vůbec. Je divné, že si všichni všímaj zranitelnosti jeho postavy až nyní, ale i v Raidu si jeho postava procházní nesmírným vývojem. Ať už bojovými skills, anebo psychikou. Zde nemá Iko co hrát, i když se snaží a má charisma na to, aby akční film utáhl. Během dialogů je i znát křeč, kde scénárista neví, co má psát, aby mezi postavami byly nějaké zajímavé rozhovory. Jako já nebudu lhát, možná to ještě na ten průměr přehoupnu, protože několik scén mi v palici utkvělo. Předně vystřílení autobusu plného civilistů, nebo absolutně prvotřídní režie. Ty kamerové úhly, bestiální sekvence bez střihů dodaj divákovi potřebný adrenalin, ale postavy během fightů limitují energii a tak nadšení vyprchává. Choreografie spíš připomíná směšný balet. Žádné pořádné chvaty, nulová kadence. Jenom mačety, telefony, teleskopy a nože. Brutalita. Nulová inovace. Navíc jsou zde znát prvky Evanse, ale pořád to působí tak neúplně, je prostě jasné, že pod taktikou Evanse by to dopadlo mnohem lépe. Zde citelně chybí u Ruhian, kterej by dokázal choreografii nějak okořenit a nakopnout. Estelle je nádherná, samozřejmě i Chelsea Islan, záporák mě opravdu bavil, chválim pestrou paletu prostředí i výbornou muziku. A ze všeho nejvíc mě stejně bavil příběh, na kterej se však po hodině tvůrci vykašlou a nastoupí akční inferno, které však pokulhává. Last fight s hlavním bossem je dost nudnej, na Ceceka s Karambitama se to rozhodně nechytá. No, samozřejmě to jsou mé subjektivní pocity. Raději tenhle komentář přehlédněte a film si užijte, přeju vám to. Na mě ještě čeká Boyka a Re: Born, ale Headshot u mě nezabodoval. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Kdyby Indonésané nechrlili každoročně několik krutopřísně zabijáckých filmů, tak bych byl spokojen. Avšak v návaznosti na výše uvedené jsem rozčarován ze zápletky, jejíž nedostatečnost se snaží překrýt frekventované potyčky šikmookých rejžožroutů. Samotným bitkám chyběla šťáva,. Natažená metráž filmu příliš nepomohla. 66% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se to mydlí, tak je všechno v pořádku. Rvačky jsou solidně nasnímané, krev stříká na všechny strany a vložky s mačetou či teleskopickým obuškem mají něco do sebe. Nicméně jakmile dojde na nějakou mezihru, při které by měli přítomní mluvit či nedej Bože hrát, tak přicházejí rozpaky. Pokud se v záběru objeví některá z přítomných, dosud nezmlácených koček, tak se má člověk občas alespoň na co dívat, ale těch prostojů tu bylo prostě moc. Každopádně bitkování mělo převahu, takže hodnotiím pozitivně, ale nemůžu se ubránit pocitu, že s kratší minutáží by to byla naprostá pecka. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na každý film s Uwaisem se budu těšit, neboť díky Raidu ho nelze nesledovat. Možná proto se stává na škodu, že právě zmíněný Raid nastavil v mém podvědomí laťku příliš na horu. Tvůrci se hodně snaží, aby se tomuto snímku vyrovnali a jde to hodně znát. Obrovský potenciál v podobě mnoha zabijáků zůstal nevyužit, herci Uwaisovi nestačí a až moc se musel držet zpátky. Soubojům chybí vetší nápaditost, choreografie neosilní a především chybí syrová realistická akce Raidu. Efekty při přestřelkách, stříkající hektolitry krve se moc nepovedly a celý film mě iritovaly. Snad příště......5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že Iko Uwais je až taký zlý herec. Akákoľvek snaha o prienik do postavy, je limitovaná jeho expresiou a emocionálnou škálou. Jediný kto tam stojí za zmienku je krásna Chelsea Islan a charizmatický Sunny Pang. Ale ani jeden ani druhý nedostávajú toľko priestoru, aby sa to dalo nazvať uspokojivým. Aspoň pre mňa. Film je inak postavený na jednoduchej zápletke, ktorú mali vytrhnúť z podpriemeru akčné scény. Ale neviem či som to pozeral v zlej nálade, ale všetky tie akčné scény mi prišli nezaujímavé, fádne a bez duše. Veľká česť kameramanovi a strihačovi. Zachraňovali čo sa dá. Dávali dynamiku aj tam, kde asi nebola. Výsledný film je pozerateľný. Ale že by to malo rovnaký potenciál stať sa kultovkou ako Raid? Ani zďaleka. Posledná polhodina, bola pre mňa celkom utrpením. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Těsně předtím, než nabodne Abdi (Iko Uwais) Leeho na větev, jde vidět, že není tak velká, jak jde vidět v dalším záběru. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)

Reklama

Reklama