Reklama

Reklama

Štvanec

Trailer 1

VOD (1)

Nedávno propuštěný muž chce začít nový život, a proto se rozhodne odjet co nejdál to půjde. Při jeho smůle v autě z půjčovny najde klíčové důkazy, které by mohly osvědčit místní policii z korupce. Nepoctiví policisté z policejního sboru chtějí ovšem tyto důkazy zničit. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jako experiment teoreticky zajímavé (kamera až na úplně poslední "poetický" záběr nikdy neopustí interiér vozu), jako akční napínavé béčko hodně slabé. To, jak vykonstruovaně se zpočátku kupí nepravděpodobnosti a jak se do nich hlavní (de facto jediná) postava vysloveně idiotsky zaplétá, to by zasloužilo návrat do scénáristické školy. Ani pak se snímek nijak zvlášť nerozjede, honička nás čeká vlastně jen jedna (a viditelně točená v nezávratné rychlosti a s nepříliš velkým umem), spíše se rozmýšlí, vyšiluje, tlachá po telefonu a vyhlídkově krouží po Johannesburgu. 3/10 ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

No...Chybělo tomu dost věcí a hlavně logika. Neříkám, že si na ní potrpím, ale tady to bilo do očí. Škoda, kdyby si dali do kupy scénář, mohlo to být o hvězdičku více. Nicméně režisér si ho sám napsal, tak byl asi spokojen. Moc toho za sebou nemá, může to být i tím. Takhle jsem jen téměř slušně zabil odpoledne. Na doporučení to tedy nebude. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hrozná logiku postrádající spatlanina. ~~~ Postava, jejíž jméno si nepamatuji a ani není podstatné, muž, přiletěl kamsi do Austrálie (asi, odhadnuto podle divného názvu na ukazateli ze začátku filmu - Oprava: prý je to Jihoafrická republika - je to zcela nepodstatné, prostě je to někde mimo USA a Evropu) a pronajme si v půjčovně automobil. Omylem mu dají jiný, ale on se potřebuje dostat za jakousi naléhající přítelkyní a tak vyjede. Cestou nalezne v autě cizí telefon a pistoli s tlumičem, ale co, jede dál. Postupně dostává na onen cizí telefon i instrukce, z auta vypadne živá rukojmí, která má strašně důležité informace k soudu, které, nečekaně, někdo nechce nechat vyplout na povrch. A tak se hlavní postava stává utečencem, po kterém je vyhlášeno pátrání, z utečence je následně hledaný domnělý vrah a pak se objevujeme před soudní budovou. ~~~ Příběh je holá nuda v mnohém nelogická, ale kdyby to alespoň nějak vypadalo. Vše je tu krom prvních záběrů snímáno z pozice spolujezdce nebo kamerou čumící na gesicht hlavní postavy. Z auta se nehneme. Asi to mělo být zajímavé, ale 80 minut to ani omylem nemá čím naplnit. Chápal bych to jako amatérský kraťas, kterému se nějak záhadně dokázalo nalákat do hlavní role "hvězdu" Paula Walkera, přicmrdávače v jiných akčnějších známějších a zajímavějších snímcích. ~ Tady jakási ďábelská Mukunda uviděla opěvovaný Drive a tamní pohled z auta jí vnuknul myšlenku. Skutečně ďábelský to nápad. Direct to DVD hadr. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pokud je to jeden z posledních Walkerových hereckých zářezů v životě, tak nutno podotknout, že se mu to moc nepovedlo. Uzamknout děj filmu z 90ti procent do tak malého prostoru, jakým je auto, to chce velký cit a umění, aby to bylo snesitelné, jak správně píše Chrustyn. Tady to zase zabíjejí ty neuvěřitelné žvásty typu: "Musím to obrátit", "Jeďte", "Střílejte" a další "perly", jakoby divák byl slepý a nedokázal poznat, co má v té dané situaci herec udělat. Takovýmto způsobem se napětí nevytvoří, ikdyby se všichni aktéři rozkrájeli. Celé to navíc působí dost amatérsky a prostě u mě to moc nezabodovalo. Dvě hvězdy jen z piety za Walkera. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlápkovi co se náhodou připletl do dalšího problému a musí pomoct unesené mladé ženě ,kterou nalezne ve vypůjčeném autě cestou po Jihoafrické republice za svou přítelkyně,než pochopí o co jde tak je žena zabita a Paul musí udělat správnou věc a celý film jezdit autem (trochu to připomínalo GTA 1 a malinko rychle a zběsile-ale to jen takový závan :-) ) a odhalit nekalé praktiky policajtu v JAR.Za mě 60 % a tři hvězdy. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (9)

  • Přibližně ve 12. minutě lze v autorádiu slyšet, jak se mluví o smrti českého miliardáře Luboše Měkoty, který zemřel 9. března 2013, přestože se film má odehrávát v roce 2011. (Doomedx)
  • Většina policejních aut je značky BMW. (kellne)
  • Na zápěstí Paula Walkera (Woods) lze spatřit vytetované jméno jeho dcery Meadow. (kellne)

Reklama

Reklama