Reklama

Reklama

Štvanec

Trailer 1

VOD (1)

Nedávno propuštěný muž chce začít nový život, a proto se rozhodne odjet co nejdál to půjde. Při jeho smůle v autě z půjčovny najde klíčové důkazy, které by mohly osvědčit místní policii z korupce. Nepoctiví policisté z policejního sboru chtějí ovšem tyto důkazy zničit. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to shlédl, moc jsem od toho samozřejmě nečekal, takže to dopadlo tak jak to dopadlo. Je zvláštní vidět Paula Walkera v jiném filmu než ve skvělé sérii Rychle a zběsile. Zde je Paul Walker také za volantem - z 99% po celý čas filmu trůni za volantem. Ale tempo je pomale, takže narozdíl od Rychle a zběsile bych tomuto dílu přiřadil název Pomalu a nudně. Je to ošklivý název, ale nejlépe to vystihuje celý film. Přesto to není blbost, přeci jenom dávám třetí hvězdu, ale velmi slabou teda. Takže jak začít ? Nemůžu začít povídat o úvodu - film nemá žádný úvod, prostě se vleče stejně jako celý film. Úplně velkým problémem to není. Ze začátku jsem si musel zvyknout na velmi zvláštní styl filmu. Vysvětlím to asi tak, že se film zaměřuje na veškeré dění v autě. Walker se napije, okolo něj se dívají na něj na ulici lidé, když Walker je v zácpě. Pak se Walker dovídá, že v autě, které se vypůjčil je zbran, nakonec i spoutaná žena. Takže se dostal díky smůle do pekeléné situace. Takže nevím jak to mám dále popisovat. 2/3 filmu se vlekly, během níž došlo k jedné akci. A ta 3/3 je už zajímavější, nějaká ta honička s poldy - ikdyž není nějak zajímavá, je obyčejná, ale přesto celkově je technická stránka filmu vydařená. Kamera také není nejhorší, ikdyž se párkrát třese. Hudba tam ani není. Když se chýlý film ke konci tak film baví o něco více. Divák bude rozhodně vnímat situaci ve filmu, takže tu nějaké minizvraty jsou. Takže to vyloženě nuda není. Furt se dá na něco dívat. Škoda, že neměl film více nápadů, situací a více akce - především honičky. Herecké obsazení: moc herců zde nehraje. Paul Walker je po mě furt nejlepší v sérii Rychle a zběsile. Zde nehrál špatně, určitě zaujal, ale nebylo to nic významného. Takže nakonec tu třetí hvězdu dávám. Celkový dojem tohoto snímku není nejhorší. Je to velmi zvláštní záležitost, takže i to, že jsem viděl něco nového, jiný styl - se cení. Takže čistý průměr, který se na jedno shlédnutí dá snést. Víckrát bych se ale na to nedíval. Takže rozmezí mezi 2 a 3 hvězdou. Přikláním se k vyššímu hodnocení. Takže celkově čistý, ale snesitelný průměr. Celkově hodnotím na 50% = *** ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zklamání! Čekal jsem o dost víc, film nemá skoro co nabídnout, jsem skutečně rád, že to má sotva 80 minut. // Musím však pochválit námět, který je dost zajímavý, mírně originální a drží si ten slušný potenciál. Dál Paul Walker, ten hraje naprosto prvotřídně, realisticky, působivě, on je to nejlepší z filmu a vlastně ta postava, kterou Walker hraje je celkem zajímavá a je neustále zapojen do dění ve filmu. Akce přehledná, potom slušná hudba, Africký rap cajk, originální nápad s tou kamerou (celý film se odehrává takřka v autě a i když Walker vyjde ven, kamera čumí z auta). No možná by se ještě něco našlo, ale mně už nic nenapadá, je to velká bída, snad jen, že příběh je stále zajímavý a někoho nemusí nudit. // Motá se mi doteď hlava, spolujezdkyně našeho hrdiny bez nějakého charizma, navíc je tu jen z povinnosti, akce strašně málo, jedna kratší honička, pak delší ke konci, ale působí to až moc obyčejně, občas střelba při honičkách, ale je toho pramálo, dál sice hudba fajn, ale nehodí se do filmu, nelíbí se mi výběr auta našeho hrdiny, film nemá žádné tempo, většinou nudí, spousta otázek nezodpovědných, na píču konec, bez napětí, bez nějakého nádechu, často nelogické situace, potenciál trestuhodně nevyužit, i přes krátkou délku se film giganticky táhne, ono je toho strašně moc, můžete se klidně přesvědčit. // Čekal jsem to lepší, no. Aspoň ten Walker za něco stojí, ten je fakt prvotřídní, ale jinak má film děravé kapsy, ještě, že to má jen těch 80 minut. Doufám, že Getaway (s podobným námětem) mně nezklame, tohle už stejně nechci vidět, snad příště Walkere. 5/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Walker za celou dobu skoro nevyleze z auta a v některých chvílích se chová jak úplnej debil. A to i na béčko. Jenomže marná sláva, ono se tam pořád něco děje a zvolená stopáž prakticky nedá člověku vydechnout. Místy to působí jako videohra, kdy sbíráte body za zdemolovaný padouchy a uražený dveře. Nemyslet a bavit se. 60% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ufff, tak to byla bída. Za scénář a "logické" uvažování hlavního hrdiny (minimálně v první půlhodině) by si měl jít Mukunda dobrovolně pro zlatou malinu... Navíc jsem to bohužel viděl jen v cz dabingu, který měl příšerně chudou zvukovou stopu. V originále je to snad snesitelnější. Podprůměr. (viděl jsem: 1x) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Paul Walker dokazuje, že to vie nie len Rýchlo a Zbesilo, ale aj Pomaly a Pokojne. Vo výsledku je Vehicle 19 však len obyčajný „wannabe snímok“, ktorý by chcel silou mocou dokázať, že vie vo filme po celý čas pracovať len s jedným uzavretým priestorom ako je to teraz v móde. Rozdiel je však ten, že zatiaľ čo napríklad taký Phone Booth s Farrellom (dej v tel. búdke) alebo Buried s Reynoldsom (dej v rakvy) a ďalšie podobné snímky si dané zameranie na jednu lokáciu vedeli obhájiť, pri Vehicle 19 je to len obyčajná hra na efekt, kde umiestnenie celého filmu do jedného auta v rámci deja postráda zmysel a postupne na seba len zbytočne upozorňuje a nabaľuje plno nelogickostí. Celý dej je na silu prispôsobený tomu, aby sa Paul Walker nepohol z auta a je jedno, či to bije do očí alebo nie (používanie „triezveho“ mozgu tu prím nehrá). Odhliadnuc od tohto faktu je film natočený zručne, očividne sa jedná o nízkorozpočtový snímok, takže je tu len zhruba jedna automobilová naháňačka a na nejakú výraznejšiu akciu v podstate nedôjde, ale na druhej strane nebadať ani žiadnu amatérčinu. Nejako zvlášť neurazí, ale je to len taká štandardná rutina zasadená do jedného auta v „pútavej filmárskej lokácii“ v Juhoafrickej republike, bez výrazného napätia, s béčkovým (čítaj nerozumným) príbehom a dohromady tak dvoma hercami. Zachraňuje to len triezvo zvolená stopáž, ani nie 70 minút po odpočítaní úvodných a záverečných tituliek, ktorá celkom svižne odsýpa a nestihne výrazne nudiť. A keď už nič iné, tak si aspoň Walker precvičil vodičské schopnosti, predtým než vymení rodinný van za poriadny športiak a dofrčí na plátna kín vo Fast & Furious 6. CELKOVO: 2* ()

Galerie (128)

Zajímavosti (9)

  • Přibližně ve 12. minutě lze v autorádiu slyšet, jak se mluví o smrti českého miliardáře Luboše Měkoty, který zemřel 9. března 2013, přestože se film má odehrávát v roce 2011. (Doomedx)
  • Na zápěstí Paula Walkera (Woods) lze spatřit vytetované jméno jeho dcery Meadow. (kellne)

Reklama

Reklama