Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vidím, že americké čtrnáctky mají nepřeberné množství aktivit a možností, jak trávit volný čas. Mohou například sedět celé dny na pičičetech a Assbookách s ostatníma kravkama a mlít pičoviny, nebo se vypravit na nějaký ten kůl kvartýr přeblafnout pár zfetovaných negrů, či se vydat na randevů s nějakým sympatickým vrahem, jenž jim navalil na internetách klíny, že je sexy blondýn, co by rád jen nevinně smočil. No, jakpak to jen může dopadnout? V nejlepším případě chytnou jen nějakou hnusnou gangsta vyrážku a v nejhorším se stanou hvězdami nějakého roztomilého snuffu a dospějí, tedy vlastně dozrají, někde v plastikovém sudu. "Megan is pissing", rodiče pláčou, lepí její xicht na mlíko a prudce litují, že se dříve moc nezajímali o její kulturní vyžití. A dobře jim tak! Vybavit nedospělou pipku masovými komunikačními prostředky a jebat na to, co dělá po nocích, protože jinak by se nemusela cítit dobře, je kapku výchovná chyba, které by se strýček Fritzl nikdy nedopustil. Ještěže u nás v Evropě pořád existují soudní lidé! Pokud přežijete hodinu mačkání beďarů, šklebení rovnátek do webkamery a debilní tlachy prudce inteligentních náctiletých pipek, dočkáte se opravdu až mistrovsky sugestivních dvaceti minut laškování s Bárbinama, které by měli povinně promítat na všech základkách. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

The Poughkeepsie Tapes složené jenom z pásek (teoreticky). Tady se první půl hodinu nic neděje, až na seznámení s Joshem, no, pak se ztratí Megan, město z toho je v prdeli, nejvíc chudák Amy, která je pak nenáviděná ještě víc než dřív, no a pak se ztratí i ta Amy, díky čemuž Josh dostane krásný dáreček v podobě kamery, na kterou si zaznamená vše... Super, tohle je děj. Jenže ten nevyvolá nic, oproti The Poughkeepsie Tapes to nemá v sobě nic znepokojivého (ne, ani záběry od Joshe), děsivého, překvapivého, prostě si jeden magor unese dvě holky a to je vše. Postavy všechny buď totálně blbé nebo tak otravné, že byste jim přáli osud Amy, možná ještě ve větší dávce. No, natočit děsivý film o zmizení někoho zvládne asi jenom Weir... 1* ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Drtivú väčšinu času sledujete "bežný" pubertálny život. Megan sa v 14 rokoch totiž nejako moc nerozpakuje vyfajčiť každému druhému na počkanie. Ale tak, každý by mal mať v jej veku nejaký koníček. Následne sa do toho naserie Josh. Záver je skutočne nepríjemne naturálne necitlivý a prináša vlastne silné finále. Bohužiaľ to nedokázalo vyvážiť tú pridlhú predohru. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej vývar. A zároveň prostě i varování, je tomu tak, že dneska už takle mladý a je to čím dál horší. Vystavujou se, chatujou všude, všechny tyhle internety zakázat. Ať už tohle je podle pravdy nebo ne, takovejch případů je mraky a klidně takle to probíhat může, je to něco neuvěřitelnýho a zlýho, ale prostě to je.. Ty záběry byly kolikrát šílený. Člověk by to z principu měl hodnotit špatně za tu zvrácenost, ale ono to má něco do sebe do všech ohledů a mělo by to maximálně pomoct, ale nijak se to zatim neprosadilo. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

DOSŤ nízkorozpočtový pokus šokovať, s dobrým úmyslom ale menej dobrým spracovaním. Hodina blbých kecov, rádoby znepokojivých náznakov že "sa deje niečo nekalé" - žiaľ miestami až trochu komických, trochu detskej hry na reálnosť (Pri televíznych novinách a rekonštrukcií únosu nastupoval až blažený EdWoodovský úsmev) a oničom skajpovania dvadsaťročných kurvičiek hrajúcich sa na 13ročné dievčatká nasledovaná príjemne mrazivo chladnou dvadsaťminútovkou pôsobiacou po tom strašne pomalom rozbehu ako sympaticky sadistický kopanec do diváka, vďaka ktorému táto nudná konverzačka nabrala nejakú úroveň a dokonca aj určitú myšlienku. Z takto aktuálneho a pôsobivého námetu sa určite dalo vyťažiť omnoho viac, hoci nemôžem povedať že by som ľutoval čas ktorý som do filmu dal. Silné 2* alebo slabé 3*, zatiaľ takto. :) A nápad "Povinne púšťať na základných školách" je trochu pritiahnutý za vlasy ale určite má niečo do seba. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Kvôli zobrazovaniu sexuálneho násilia a brutálnych obrázkov násilia sa Nový Zéland rozhodol film zakázať. (Arsenal83)
  • Goi uviedol, že film natočil ako "budíček" pre rodičov. (Arsenal83)
  • Režisér se inspiroval zejména případem Ashley Pond a Mirandy Gaddis. Jejich vrahem byl Ward Weaver. (smetyl)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno