Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 3

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (607)

Hild 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, byla jsem na film zvědavá hlavně kvůli mé slabosti jménem James McAvoy, trochu jsem se bála, že film nebude úplně můj šálek čaje, ale opak je pravdou. Sviňák jede od začátku od konce na plné obrátky, na 100% funguje jak v komediální rovině, tak i v té dramatické. O Johna S. Bairda teď bude bez pochyby velký zájem, protože pravděpodobně natočil jeden z nejoriginálnějších filmů roku. Výborný scénář, velmi originální režie a pochvalu si zaslouží i hudba, která sedla přesně do každé scény. James McAvoy podává svůj nejlepší dosavadní výkon, který by si zasloužil i nějaké to ocenění, protože to s jakým přesvědčením zahrál jednu z nejodpornějších filmových postav, bralo dech. Škoda, že konzervativní akademici si tohoto filmu ani Jamesova hereckého výkonu vůbec nevšimnou. Výborný film, který doporučuji. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

prvá polovica ma pobavila svojou "neurvalosťou" - komédie takéhoto razenia sa dnes už tak často nevidia... druhá však podkopáva nohy prvej (a vice versa), akoby autorovi zťažkla "prdel", snažil sa naplniť rozjarenú uletenú formu nejakou vážnejšou myšlienkou, no výsledok je rozbitý a nekonzistentný celok, ktorý nefunguje - záver je banálny, neuveriteľný, slabý po stránke motivácie, myšlienky a "vysvetlenia" a vrhá pochybné svetlo na mnohé z toho, čo sa dialo predtým; škoda, lebo to má po drive a herci si to v karikovaných podobách rôznych archetypov a figúrok užívajú a svedčí im to; ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Největší odpad, co jsem za poslední dobu viděl - ale v dobrém slova smyslu. McAvoy je skvěle úlisnej, roli si užívá a psychouše jsem mu naprosto věřil. Film, kterej se naváží úplně do všeho - převážně žhavý témata - a je tak nemorální, až je to sranda. Množství hlášek ještě dlouho nedostanu z hlavy. Hodně mě taky potěšil hudební doprovod, kdy jsem z cca 10 tracků znal možná tak 7. O to víc jsem si to užil. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Další z řad filmů, které nabývají na síle až postupem času. První půlhodinka pro mne nebyla až tak záživná, spíše malinko nudná, ale zdálo se mi, že po té, pro mě ne moc záživné půlhodince, to najelo na svižnější a koukatelnější břehy. Poslední čtvrtina byla emotivní procházka růžovým sadem. V den, kdy jsem si Filth pustil, pouštěl jsem si pořád písničku Creep od Radiohead a v duchu jsem si říkal, že by nebylo tak od věci, aby tato pecka zazněla někdy v nějakém filmu. Když jsem tuto epickou skladbu slyšel na vlastní uši v poslední desetiminutovce tohoto filmu, během níž končil až epickým způsobem i film, spadla mi čelist údivem a po dlouhé době jsem měl prožil pocit tzv. husí kůže. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítejte na Edinburghské horské dráze zhýralého machiavellismu! Usaďte se pohodlně do vozíku hned za prasáka Robba, a i když on připoutaný nebude, vy to raději udělejte. Zaposlouchejte se do songů, co se linou z amplionů, cucejte z kelímku brčkem whisky, dejte si koksovou vatu - čeká vás pekelně střemhlavá jízda po kolejnici neodvratné sebedestrukce. Co na tom, že konec jízdy je už jen po rovině, aspoň nevjedete do té ďáblovy prdele tak rychle.. Nevím, jak to McAvoy dokázal, ale jeho postava uměla vzbudit odpor i lítost v těch nejextrémnějších podobách.. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Pilule, které dává doktor Brucovi (James McAvoy), jsou označené jako Lithium, které se běžně podává na léčbu bipolární poruchy. (Folky)
  • V kanceláři šéfa Boba Toala (John Sessions) visí obrovský plakát filmu 2001: Vesmírná odysea (1968), na který také Bruce (James McAvoy) upozorní. (Seejey8)
  • David Tennant původně přijal nabídku zahrát si postavu Petera Inglise. Bohužel se změnou data natáčení musel od projektu odstoupit kvůli jiným povinnostem. (Cheeker)

Reklama

Reklama