Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak jen to ti Britové dělají? Jak to, že se jim povede natočit tak prostý příběh způsobem, který vás osloví na mnoha místech a zapůsobí na vás nesrovnatelně víc než jiné "velké a emotivní" filmy? Jak to, že "Do naha!" není komedie v klasickém slova smyslu, ale je to film o skutečném životě? Jak to, že nám jsou tyhle britské filmy tak blízké? Jak to, že dávám pět hvězdiček? Jak to, že...? Nabízí se okamžitě jedna odpověď - "Do naha!" má srdce... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na britských filmech se mi často líbí, že ukazují běžné lidi z nižších vrstev, kteří to rozhodně nemají ve své zemi jednoduché. Jako velké plus beru to, že si z toho tvůrci jsou posléze schopní udělat slušnou srandu a celou záležitost divákovi vtipně podat. Ne, že bych se v tom vyžíval, ale vidět striptýz několika dělnických řízků je opravdu zážitek. 85% ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Taneční film obracený vzhůru nohama. Robert Cattaneo nenatočil další produkt vyumělkované společnosti, kdy jsou všichni krásní, bohatí a úžasní, ale naopak vložil tuto zdánlivě lechtivou komedii do sociálně slabého prostředí a nutno podotknout, že mu to vyšlo na jedničku. Britský humor řízlý špetkou nadsázky funguje dokonale a nakonec ani ta choreografie nebyla nijak zlá. Na tenhle striptýz se klidně podívám i opakovaně. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Britská kinematografie sice dokázala tradičně přicházet s pozoruhodnými filmy, které bodovaly u kritiky i diváků, nicméně na to, pouštět se do křížku s produkcí velkých amerických studií, nemohla už vzhledem k odlišnému finančnímu zázemí ani pomyslet. Britskému žebříčku návštěvnosti dlouhodobě kralovaly americké velkofilmy. První vlaštovkou byl Trainspotting, ale teprve komedie Do naha přišla s ideálním obchodním produktem, který na trhu stoprocentně zabral a stal se vzorem pro mnohé napodobeniny. Byl to v Británii nejnavštěvovanější snímek roku a slušně zabodoval i na americkém trhu, kde to mají evropské filmy tradičně těžké. Charakterově pestré, protikladné a náležitě přitažlivé herecké obsazení, pestrá paleta témat, kde se skloubí erotické prvky se sociálním podtextem a to celé je zabalené do komediální formy. Humor nikdy neklesá pod hranici laciné podbízivosti a scénář je opravdu vyvážený, navíc má snímek přiměřenou stopáž. Celkový dojem 90 %. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Film, který nestárne. Příběh vystavěný na vtipných, inteligetních dialozích a scénách – například výběrové řízení na tanečníky nebo přípravy doma u jednoho z hrdinů. Fanoušky Flashdance jistě potěší zařazení ukázky z filmu a narážka na Alexino počínání: "Doufám, že umí líp tančit než svářet. Má tam blbý plyn.“ A dokonalá je souhra při čekání ve frontě na pracovním úřadu, kdy nezaměstnaná parta uslyší známou píseň a bezděčně začnou podupávat do rytmu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Jde o nejvýdělečnější britský film historie. Celosvětově vydělal 160,5 milionů liber (256,9 milionů dolarů). (Karlos80)
  • Pracovní název filmu byl Eggs, Beans and Chippendales. (salamandrr)
  • Šestice hlavních hrdinů skutečně předvedla striptýz před více než čtyřmi sty komparzistů v sále. (Elisebah)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama