Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film trošku strádal na rozpočtu, ale dohnal to zajímavým námětem, braným s hodně velkou nadsázkou, ale přece dost osobitě. Zápletka se mi zdála braná dost hopem na to, že stopáž padla na 100 minut (což se vůbec nezdálo vzhledem k míře zábavnosti). Člověk se zde kupodivu občas i lekne. A to nemluvím ani o zakončení dodávajícím na emocích. Celkově, zajímavý snímek, který je trochu rozpačitý a mixuje vše možné - od náznaků komedie, přes horor a krimi. 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy keď Sommers točil blockbustery za dvesto mega. Sommersovi sa dobre časy skončili kedy to mohol preháňať s efektami. Škoda, jeho preefektované filmy s prepálenou akciou ma bavili. Odd Thomas ponúka iného Sommersa no stále stráviteľného, ktorý tento krát vsadil na teen mysterióznu detektívku, kde príbeh nie je najhorší a dokáže zaujať rovnako ako Anton Yelchin s pálkou v ruke. 65% - 3* ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle mysteriózní zábavný Thriller, který jsem z neznámých důvodů tehdy vynechal a je to fajn. Odd je sympaťák a má schopnost vidět mrtvé a zabraňovat tragédiím. Když se začnou ve městě objevovat tzv. Budachové, kteří jsou poslem smrti, tak tuší, že se na město blízí velká katastrofa. Film hezky střídá žánry od komedie, romance, thrilleru, mysteriózna až po akční a trochu zamrzí, že v žádné rovině vyloženě neexceluje, ale kouká se na to dobře. Děj je zajímavý a poutavý, nabídne i pár překvapení, finále je akčnější. Zábavný film, kterému možná trošku škodí stopáž 2 hodin a poměrně nečekaný smutný závěr. 6.5/10. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná tínejdž duchárčina s niekoľkými mládeži neprístupnými momentami. Neustále dianie na obrazovke (rozumej: furt tam niekto "melie pántom") a solídny "ťah na bránku" z nej robia príjemnú jednohubku. Nemôžem povedať, že som bol po celý čas napnutý ako guma v trenkách, ale tak nejak som sa prichytil pri tom, že ma úprimne zaujíma, čo bude nasledovať. Záverečná pointa sa síce dá odtušiť, ale čo na tom, keď nejaké to prekvapko pred ňou film fajnovo spestrí? Dobre pozerateľné, ľahko stráviteľné a inteligenciu diváka rozhodne neurážajúce dielko. Pre mňa príjemné prekvapenie. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Hodne prijmena oddechovka, ktera jede v hodne rychlem modu. Sice je plna dialogu, ale i tak nenecha vydechnout. Prumerne hodnoceni se mi tady moc nezda, ale co uz. S trikama pri mensim rozpoctu jsem problem nemel (hry taky nehraju kkuvli grafice, ze jo), obsazeni bylo naprosto v poradku. Original jsem necetl a jedine, co mi docela vadilo byla az moc rychla expozice hlavniho hrdiny - az moc lidi vi o jeho schopnosti, pribeh zacina hned od prvnich minut, coz mi prijde skoda a clovek nema ani cas se rozkoukat, coz je skoda. Stopaz by dalsich pet, deset minut klidne unesla, zvlast timhle tempem. Kazdopadne prijemny prekvapeni a zaver jsem cekal a i tak me dostal no. buuuu ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama