Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná nenáročná jednohubka, která nijak závratně nenadchne, ale ani neurazí. Skvělé je, jak postavy berou veškeré nadpřirozeno a hrozící nebezpečí se zdravým nadhledem. Zápletka (ale hlavně její vyústění) je průhledná a jednoduše chabá, ale zase to má grády od první minuty. Dialogy bohužel docela nezáživné, ale Yelchin a Dafoe hrají hodně slušně. Zato Addison Timlin je jaksi prkenná (ale pěkná). Pro mě je Odd Thomas docela příjemným překvapením za solidní 3* ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zábavná jednohubka, Yelchin se snaží, ale co dokázal Sommers se svými zkušenostmi vyplodit za dialogy? Nad tím zůstává rozum stát. U každé druhé věty jsem si musel zakrývat obličej a bylo vidět i na hercích, že mají problém nasoukat své repliky do scén a zachovat u toho správný výraz. Závěr v obchodním centru byl také celkem antiklimatický. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Právě dokoukáno a můžu říct že tenhle film dává do kapsy většinu filmů co jsem viděl v roce 2013-2014. Původně jsem ho ani vidět nechtěl Sommers mě trochu zklamal G.I. Joe. Takže jsem do dalšího jeho filmu nechtěl jít, nakonec jsem to ale viděl v nějaké slevě za pár drobných tak jsem si řekl že si to koupím, no a po půl roce jsem to konečně zkoukl. Příběh i když je okopčený ze 6 smyslu a hlavně Jacksonovými Přízraky, tak přidává pár zajímavých nápadů. Třeba se mi hodně líbily ti duchové co byly u lidí co měly umřít. Konec je sice klišé ale to přidávání snad 50 padouchů na konci bylo slušné, jediné co si mohl režisér odpustit je konec který prostě se snažil hrát na city ale takovouhle formou mu to nemůže vyjít. Potěšila mě pidirole Vosloo AKA Mumie. Co musím pochválit maximílně je hudba která je výborná. Chtěl bych dát sice 5* už jen za to překvapení ale to bych asi i nadhodnotil. Ale i tak se u mě jedné o parádní film. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Hodně kuriózní věc. Na jednu stranu je to thriller, jak má být. Řekla bych, že je místy až děsivě krutý, napínavě detektivní a zároveň i dojemně vzrušující. Ale na druhou stranu jsou všechny tyhle superlativy pohlceny nadlehčenou situaci, jakou Odd Thomas má. V konečné fázi opravdu nevím, jaký opravdový pocit tenhle snímek ve mě vyvolal. Celou dobu vás drží v komediálním napětí a na závěr vám poskytne i hlouček slz. Ale co je tady ryze skutečné, nemám ponětí. Pro mě je Thomas lehce nadprůměrný, přesto na čtyři hvězdy nedostačující. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval dynamickou akční zábavičku šmrncnutou duchařinou,ale akce v tom filmu moc neni.Hlavní hrdina docela nevýrazný ucho,film spíš hraje na notu krimi, Yelchin v duchu spekuluje,jak a proč.Vzpoměl sem si na Limana A jeho Jumpera,nebo Carusa a jeho Jsem číslo čtyři,ale ač to byly poměrně naškodný filmečky,tak solidní akce tomu hodně zvedla úroveň.Takže v tomhle ohledu škoda.60%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama