Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Hodne prijmena oddechovka, ktera jede v hodne rychlem modu. Sice je plna dialogu, ale i tak nenecha vydechnout. Prumerne hodnoceni se mi tady moc nezda, ale co uz. S trikama pri mensim rozpoctu jsem problem nemel (hry taky nehraju kkuvli grafice, ze jo), obsazeni bylo naprosto v poradku. Original jsem necetl a jedine, co mi docela vadilo byla az moc rychla expozice hlavniho hrdiny - az moc lidi vi o jeho schopnosti, pribeh zacina hned od prvnich minut, coz mi prijde skoda a clovek nema ani cas se rozkoukat, coz je skoda. Stopaz by dalsich pet, deset minut klidne unesla, zvlast timhle tempem. Kazdopadne prijemny prekvapeni a zaver jsem cekal a i tak me dostal no. buuuu ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odd Thomas je chlapec s výnimočnými schopnosťami. Vidí mŕtvych. Komunikovať s nimi síce nevie, ale zato ho takmer vždy vyhľadajú pokiaľ vo svete živých nedosiahli pokoja na duši. Zo sveta mŕtvych prichádzajú na zem aj bytosti zvané Budachovia. Vždy keď sa niekde objavia, sú predzvesťou tragédie. Jedného dňa príde do podniku kde Thomas pracuje ako kuchár neznámi muž. Na tom by nebolo nič zvláštne. No okolo jeho tela sa hýbe najväčší počet Budachov, aký doposiaľ videl. Thomas začína tušiť, že malým mestečkom otrasie tragédia nevídaných rozmerov. Film vhodný pre vekovú kategóriu od 8 do 15 rokov. Asi preto sa páčil môjmu 40 ročnému bratovi. Mohli by sme ho označiť, ako predprípravu pre teenagerov na stupeň reálneho strachu v podobe skutočných hororov. Snímok Odd Thomas je strašidelnou rozprávkou, ktorá síce nie je aj vďaka hereckému obsadeniu najhoršie natočená, ale presto všetko mi to prišlo akési detské. Anjelská tvárička Antona Yelchina sa mi veľmi na tento druh filmov proste nehodí ( Najlepší snímok v akom som ho videl hrať je jednoznačne Alpha Dog. Vrelo odporúčam emocionálne silnejším ). Monológové rozprávanie príbehu mi taktiež nereže. No a dostávame sa k najväčšiemu plusu filmu. Zamiloval som sa. Nemáte niekto mobil na Addison Timlin? Zaslať do POŠTY! ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem dost. I když jsem v průběhu filmu začala tušit, kdo, co, proč, a jak, i tak mě některé věci překvapily. A musím se přiznat, že jsem na úplném konci plakala. Anton byl opět skvělý. Škoda, že zemřel tak mladý a ještě tak blbou smrtí. Za mě jsou to čtyři pěkné hvězdy. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Já byl spokojen, parádně jsem se bavil. Líbí se mi styl vyprávění, je to odlehčené, svižné, má to zajímavý námět, místy vtipné, místy napínavé, na nic si to nehraje, natočeno s nadhledem a přehledem. Totální oddechová pohodovka, ve které se vše výše zmíněné skloubí a je to prostě taková jednohubka na pobavení a odreagování. Výkony herců jsou takové příjemné, dobře se na to kouká, jako by si to všichni pěkně užívali. Nelze čekat nějaké veledílo, ale takovou trošku svižnou úleťárnu. Lepších 70%. Spokojenost. Howgh! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Hodně kuriózní věc. Na jednu stranu je to thriller, jak má být. Řekla bych, že je místy až děsivě krutý, napínavě detektivní a zároveň i dojemně vzrušující. Ale na druhou stranu jsou všechny tyhle superlativy pohlceny nadlehčenou situaci, jakou Odd Thomas má. V konečné fázi opravdu nevím, jaký opravdový pocit tenhle snímek ve mě vyvolal. Celou dobu vás drží v komediálním napětí a na závěr vám poskytne i hlouček slz. Ale co je tady ryze skutečné, nemám ponětí. Pro mě je Thomas lehce nadprůměrný, přesto na čtyři hvězdy nedostačující. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama