Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, je to klišé. Rodiče, kompenzující svou nepřítomnost materiálním zajištěním, kteří následně nejsou schopni pojmout psychické problémy svého potomka, už tu byli mnohokrát a ještě mnohokrát budou. Stejně jako škodliovst internetu resp. chatovacích místností, kde manipulátoři vědomě i nevědomě ovlivňují slabší jedince. Nicméně Komasově podání to působí poměrně neotřele.příběh sám není kdovíjaký, ale svému účelu poslouží v pohodě. Animace chatovací místnosti sice občas zaskřípe, ale jinak jsem s ní víceméně spokojen. Nicméně jestli se o něco film může opřít, tak je to obsazení s Gierszalem na čele, který tu řádí jako pominutý. Neudělalo to na mě takový dojem jako druhý díl, ale i tak se jedná o velmi slušnou práci, kterou můžeme Poláků jen tiše závidět. 75% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo natočený film s dobrou muzikou. Film o naoko funkčnej rodine, o chlapcovi, ktorý sa vo svojom živote na chvíľu stratí a nevie nikde nájsť pomoc. Film o tom, že virtuálny svet je niekedy veľmi nemilosrdný, a ak ste čo i len na chvíľku slabí, môže vás zničiť. Celý čas ma správanie a chovanie rodičov nesmierne vytáčalo, absolútne to nezvládli. Jasné, dalo by sa povedať, že ich k sebe nechcel Dominik pustiť, ale tých osemnásť spoločných rokov ku tomu asi smerovalo. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velká bomba. Šel jsem do tohoto filmu tak nějak s rozpaky. Nečekal jsem nic převratného, ale jsem opravdu náramně překvapen. Skvělý příběh, který asi nemusím podrobněji popisovat, jen si to "užijte" sami. Perfektní animované části, které tam vůbec neruší. Výborný herecký výkon hlavního hrdiny a v neposlední řadě úchvatný závěr. Normálně bych dal 4*, ale už dlouho mě takto nic nepřekvapilo. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

K tematike "život je nahovno" to vlastne nie je príliš objavné a hlavný hrdina nesie všetky znaky, ktoré by človek očakával od typického kandidáta na skok do truhly: je to teenager, rodičia sa mu nevenujú, má problémy so sexualitou. Tvorcovia dokonca neodolali a obdarili ho čiernymi vlasmi s ofinou tak dlhou, že ani tričko s nápisom "Som emák lol cmuq" by jeho tendencie nevyjadrilo jasnejšie. Lenže! Bolo by veľkou chybou tento film odsúdiť iba na základe zbytočne okatej a sebaparodickej vizáže hlavnej postavy. Miestnosť samovrahov, aj keď neoplýva ktovieako originálnym posolstvom, absolútne boduje v SPÔSOBE, akým nám toto posolstvo predáva. Iste, treba si v prvom rade uvedomiť, že film je tak trošičku fantasy a že ak by sa opieral o reálne technológie a reálne fungovanie internetu, iba ťažko by fungoval. Akonáhle však divák príjme filmovú realitu, dostane sa mu sviežeho, precízne napísaného, zručne natočeného a vý-bor-ne zahraného (kraľuje hlavne Roma Gasiorowska ako Sylwia) filmu, ktorý sebaisto brnká na všetky potrebné emocionálne struny. Poliaci zabodovali. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Zaujímavá dráma, ktorá vytvára vážnejšiu atmosféru, akú by som čakal, ale nepôsobí najlepším dojmom. Scenáristicky trošku nedomyslené, herci zaujmú, hudba takisto, vizuálne efekty špičkové, dramatická línia filmu dobrá, niekedy to ale zachádza do zbytočných extrémov. Škoda dlžky filmu, mohlo to byť o trochu kratšie a nebrané to celé až takom v príliš vážnom duchu, raz som tento film videl a to pozretie stačilo. Ale nato, že je to Poľská produkcia ma to prekvapilo, najmä tie vizuálne efekty, tie sú fakt úžasné, celkovo hodnotím nadpriemerne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)
  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)

Reklama

Reklama