Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

venalce 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové austenovsky sladce ulepené, až do okamžiku, kdy jste najednou nevěděli, kdo to na koho hraje, a co je vlastně skutečné. Pak to začalo být skutečně zajímavé. Uvažuji o tom, jestli to náhodou nebyl záměr, aby se nám ženám dostalo ponaučení o tom, že romantické filmy mají s realitou pramálo společného a jsou v tomto ohledu spíše matoucí. A právě těch posledním 20 minut, kdy austenovská romantika dostala na frak (jen proto, aby ji nahradila ta hollywoodská), podstatně vylepšuje celkový dojem z filmu. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii je nutno brát hoodně s rezervou a už vůbec ne vážně. Na Jane Austenové jsem taky vyrostla a její romány mě taky nadchly, takže představa dostat se do jiné doby vytane na mysl každému. Tohle je pakt už opravdový extrém, který mě však pobavil, po filmové stránce se to bohužel moc hodnotit nedá nebo spíš hodnotit nechci. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na příjemné guilty pleasure. Největší fanynka Austenové na světě (protože to jsou všechny) si plní fantazii v idylické Anglii. Kupodivu se dá zkousnout i typická role Jennifer Coolidge, která snad jiné než sexem posedlé ukecané ženy s velkým srdcem nehraje. Obsazení celkově je příjemné (snad až na to, že pan Hurst z P&P s Colinem Firthem hraje stejnou roli olezlého opilce i tady... na druhou stranu mě potěšila Georgia King a Jane Seymour), ale nalijme si čistého vína. Nejdůležitější je stejně ten pravý pan Darcy/Knightley/Tilney atd. JJ Field už je naštěstí Austenovou prověřený, takže hlavně na konci zachraňuje co se dá (a taky je to jediný muž, který tam za něco stojí). Scénář totiž rychle ztrácí kontrolu nad únosnou mírou blbosti a ty "nečekané" zvraty si mohl odpustit. Srdcovka z tohohle nebude, vidět to jednou nejspíš stačilo. Ale oproti nedávné pohromě s názvem Lost in Austen jde o příjemnou podívanou s několika slušnými hláškami. P.S. Brett McKenzie si jako správný Novozélanďan v Hobitovi zahrál - Lindira (aneb elfa z Roklinky). Suck it, Henry Nobley. ()

Metalýza 

všechny recenze uživatele

I když Austenland oproti knižní předloze leccos změnil, myslím, že je to víc než povedený film. Musí se brát samozřejmě s obrovskou nadsázkou, ale pak funguje výborně - dokazuje to už jen počet hlášek a gifů, co kolují internetem. Navíc JJ jako Henry Nobely absolutně válí, stejně tak Keri Russell se poprala s Jane velice pěkně. Objektivně by to asi na 5 hvězdiček nebylo, ale Austenland je pro mě srdcovka se vším všudy, takže ta poslední hvězdička je čistě přidaná citová hodnota. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že bych byl vášnivým čtenářem románů spisovatelky, kolem jejíhož "fanclubu" se to tu celé točí, ale minimálně Pýchu a předsudek považuji za jeden z nejlepší dramatických seriálů, který kdy byl natočen. Tím chci na úvod říci, že nějakou průpravu k tomu, abych se mohl u podobné komedie královsky bavit, mám. Ačkoliv jsem rozpoznával odkazy k předloze, tak postrádaly většinou jak humor, tak opravdový romantický prvek. Vznikla tak rádoby bláznivá romantická "komedie", která není ani bláznivá, ani romantická, ale za to je nepřehledně nelogická. 40 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)
  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)

Reklama

Reklama