foto

Keri Russell

  • nar. 23.3.1976 (41 let)
    Fountain Valley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka Keri Lynn Russell se narodila v Kalifornii. Má dva sourozence, staršího bratra Todda a mladší sestru Julii. Kvůli zaměstnání jejího otce se často stěhovali. Vyrůstala v Arizoně, Denveru či Coloradu, kde také vystudovala střední školu Highlands Ranch. Před kamerou toužila stát odmalička. Odrazovým můstkem pro ni bylo v roce 1991 účinkování v disneyovském Mickey Mouse Clubu, kde se mimo jiné potkala s budoucími pop-star Justinem Timberlakem či Christinou Aguilerou. V pořadu zůstala dva roky. Pak se přestěhovala do Los Angeles, aby se zde pokusila uskutečnit své přání stát se herečkou.

Zpočátku se sice nadchla pro klasický tanec, který zde i studovala, nakonec jí ale byla předurčena práce v televizi. Objevila se v několika reklamách nebo v seriálu MALIBU SHORES. Skutečně ale prorazila až s rolí v americkém seriálu FELICITY, který se hned po uvedení těšil nečekanému zájmu diváků. Keri byla dokonce za svůj výkon odměněna Zlatým Glóbem a proměnila tak zároveň svou vůbec první nominaci. V roce 2000 si odskočila natočit irsko-britskou komedii MAMBO. V roce 2002 už seriál FELICITY ztrácel na popularitě a když se ho nakonec rozhodla opustit i hlavní hrdinka, byl zrušen. V tu samou dobu se jí poštěstilo zahrát si po boku Mela Gibsona ve válečném dramatu ÚDOLÍ STÍNŮ.

Pak měla nějakou dobu o nabídky nouzi a rozhodla se dát si od hraní pauzu. Dokonce uvažovala, že se přeorientuje zpátky na tanec. Nicméně zakročil osud v podobě režiséra J.J. Abramse, který Keri pozval na konkurz do připravovaného Supermana. Později ale Abramse na režisérském postu vystřídal Bryan Singer, který si vybral jinou mladou herečku Kate Bosworth. Ovšem právě nezískání role novinářky Lois Lane ji nakonec motivovalo, aby se vrátila na plátna kin. V roce 2006 natočila hvězdně obsazený akční snímek MISSION: IMPOSSIBLE III či americkou komedii SERVÍRKA.

V roce 2008 by se v kinech mělo objevit drama AUGUST RUSH a v budoucnu ji čeká komedie BEDTIME STORIES v režii Adama Shankmana, kde si zahraje s Adamem Sandlerem. Keri je od února 2007 provdaná za podnikatele Shanea Dearyho a v červnu se jim narodil syn River Russell.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

Filmy

2016 Boj za svobodu
2014 Úsvit planety opic
2013 Temné nebe
V zemi Jane Austenové
2012 Goats
2010 Těžká rozhodnutí
2009 Leaves of Grass
Wonder Woman
2008 Pohádky na dobrou noc
2007 Dívka v parku
Melodie mého srdce
Servírka
2006 Dobrovolná oběť
Mission: Impossible III
2005 Kouzlo všedních dnů (TV film)
Vztekle tvá
2004 Cabbages & Queens
2002 Údolí stínů
2000 Mambo
1999 Cinderelmo (TV film)
1998 Dead Man's Curve
1997 Eight Days a Week
Ztracená nevinnost (TV film)
1996 Loterie (TV film)
Náhradní matka (TV film)
1995 Clerks. (TV film)
1992 Miláčku, zvětšil jsem naše dítě

TV seriály

2017 Takoví normální Američané (TV seriál)
The Soviet Division (S05E13)
The World Counsel of Churches (S05E12)
Dyatkovo (S05E11)
další epizody (13)
2016 Takoví normální Američané (TV seriál)
Persona Non Grata (S04E13)
A Roy Rogers in Franconia (S04E12)
Dinner for Seven (S04E11)
další epizody (13)
2015 Takoví normální Američané (TV seriál)
March 8, 1983 (S03E13)
I Am Abassin Zadran (S03E12)
One Day in the Life of Anton Baklanov (S03E11)
další epizody (13)
2014 Takoví normální Američané (TV seriál)
Echo (S02E13)
Operation Chronicle (S02E12)
Stealth (S02E11)
další epizody (13)
2013 Takoví normální Američané (TV seriál)
The Colonel (S01E13)
The Oath (S01E12)
Covert War (S01E11)
další epizody (13)
2010 Running Wilde (TV seriál)
2005 Na Západ (TV seriál)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
1998 Felicity (TV seriál)
Herkules (TV seriál)
1996 Malibu Shores (TV seriál)
1994 Tátovy holky (TV seriál)
1993 Emerald Cove (TV seriál)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)

Dokumentární

2002 We Were Soldiers: Getting It Right

TV pořady

2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2013 The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2001 Movie Loft, The (TV pořad)
1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
51st Annual Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1993 MMC In Concert (TV pořad)
1989 MMC (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace