Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

xKatiex 

všechny recenze uživatele

Ja viem, ja viem, je to v podstate riadna sranda, ale pri 90% filmu som mala pocit, že je to strašne úbohé - až príliš na to, aby som si mohla povedať, že celkom fajn oddychovka. Asi nerozumiem tomu "morónskemu" zmyslu pre humor a nadsádzke...A to nie som takú Austenovský puritán. Škoda, ak by som bola tak šialene zamilovaná do pána Darcyho ako hlavná hrdinka, možno by som to nebrala tak tragicky. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Hraju larpy a Austinland je nejlepší film o tomhle koníčku, co jsem viděl. Nechává vás na hraně, co je pravda a co ne, co kdo co hraje a co myslí vážně. A díky tomu ten film umí být v jednu chvíli přiblble vtipný a pak najednou docela chytrý. A do toho spousta drobných i větších fórků, gagů a legrácek ve třetím plánu (lepení stuh tavnou pistolí nebo petování sádrového pitbulka). Pro nelarpové lidi asi za 3*, ale pro mě super neotřelá romantická komedie. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jane Seymour je pořád neskutečná kočka, a to už i v době, kdy už je tady mezi námi sedmou dekádu. Neskutečná ženská a už jen pro ni mi stálo za to se na tenhle film podívat. Američanka, která si chce splnit svůj sen a ocitnout se ve světě Jane Austenové, tedy jen formou kostýmů a dobového vybavení. V podstatě Disney Park pro zastydlé panny, které sní o svém panu Darcym. V konečném důsledku je to celkem ucházející komedie, která se v závěru mění v romantickou blbinu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Rozesmál mě komentář VenDulin85. Ten její lingvistický termit romantyčkoidní je prostě kouzelný a já se s ním plně ztotožňuji! Jako tedy od přírody romantyčkoidní holka musím přiznat, že ač se tahle komedie může většině kritiků nelíbit, mě si získala. Mám výhodu, že nemám s čím srovnávat. Nečetla jsem ani jednu knihu spisovatelky Jane Austen, ale pochopila jsem, o co v jejích románech asi jde. Pro mě je to celkem švihlá, velmi vtipná, velmi milá, svižná komedie, kde si mě naprosto získal John Joseph jako Henry Noble. Některé momenty se mi ale zdály až příliš ztřeštěné. Hlavně ten závěr :-) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jsem stejně jako hlavní hrdinka tohoto filmu velkou ctitelkou Jane Austenové. Přečetla jsem všechny její romány a nakoukala všechny filmy a seriály podle nich natočené. Která žena by nechtěla prožít alespoň kousek života v austenovské době a najít tam vysněného pana Darcyho. Na tento film jsem se těšila a představovala si, jak se tvůrcům podaří spojení tehdejší doby s dneškem. Vcelku to docela vyšlo, i když ne stoprocentně. Ocenila jsem hlavní myšlenku, humornou nadsázku a vtipné hlášky, jakož i dobovou výpravu a kostýmy. Bylo to správně praštěné, jak se na parodii patří, trochu překombinované a pro neznalce díla této autorky i nesrozumitelné. Závěr této romance byl zcela v souladu s Austenovskými příběhy. Vždyť Jane přece jen nakonec našla svého pana Darcyho, i když to nebyl obdivovaný Colin Firth. Myslím, že by se myšlenky na zřízení Austenlandu měla chopit některá naše cestovka. O klienty by jistě neměla nouzi. Já se hlásím jako první. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama