Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Hraju larpy a Austinland je nejlepší film o tomhle koníčku, co jsem viděl. Nechává vás na hraně, co je pravda a co ne, co kdo co hraje a co myslí vážně. A díky tomu ten film umí být v jednu chvíli přiblble vtipný a pak najednou docela chytrý. A do toho spousta drobných i větších fórků, gagů a legrácek ve třetím plánu (lepení stuh tavnou pistolí nebo petování sádrového pitbulka). Pro nelarpové lidi asi za 3*, ale pro mě super neotřelá romantická komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V knihách Jane Austenové se orientuji stejně sebevědomě jako v problematice pokrývání deštného pralesa internetovým připojením a tak jsem smířen s tím, že jsem přehlédl, přeslechl nebo jinak ignoroval spoustu narážek na klasiku. To je možná škoda, ale trocha té hrané feudální noblesy mne celkem dokázala pobavit a jestli Austenland vyrazí se zimními slevami, tak si do něj klidně zajedu zašlapat na růžové labuti. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové austenovsky sladce ulepené, až do okamžiku, kdy jste najednou nevěděli, kdo to na koho hraje, a co je vlastně skutečné. Pak to začalo být skutečně zajímavé. Uvažuji o tom, jestli to náhodou nebyl záměr, aby se nám ženám dostalo ponaučení o tom, že romantické filmy mají s realitou pramálo společného a jsou v tomto ohledu spíše matoucí. A právě těch posledním 20 minut, kdy austenovská romantika dostala na frak (jen proto, aby ji nahradila ta hollywoodská), podstatně vylepšuje celkový dojem z filmu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šílený nápad na zábavní park ve stylu Jane Austenové, kde si hlavní hrdinka musí přetrpět postavení nepříliš bohaté dívky - zcela ve stylu Austenové románů. Praštěné ale přesné, protože i její romány jsou fabulace. A kdo by nechtěl potkat pana Darcyho? I když ho hraje ušaté torpédo. Kdo se bojí Jane Austenové, ten ať se na tohle nedívá. Ale bacha, ona funguje dodnes. I když v tomhle případě z toho mohli vytěžit víc. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Rozesmál mě komentář VenDulin85. Ten její lingvistický termit romantyčkoidní je prostě kouzelný a já se s ním plně ztotožňuji! Jako tedy od přírody romantyčkoidní holka musím přiznat, že ač se tahle komedie může většině kritiků nelíbit, mě si získala. Mám výhodu, že nemám s čím srovnávat. Nečetla jsem ani jednu knihu spisovatelky Jane Austen, ale pochopila jsem, o co v jejích románech asi jde. Pro mě je to celkem švihlá, velmi vtipná, velmi milá, svižná komedie, kde si mě naprosto získal John Joseph jako Henry Noble. Některé momenty se mi ale zdály až příliš ztřeštěné. Hlavně ten závěr :-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama