Reklama

Reklama

Buranský masakr

všechny plakáty
Trailer

Čtyři mladiství delikventi tráví víkend spolu se svými sociálními pracovníky v odlehlé vesnici Yorkshire Mortlake, kde to vypadá jako by se zastavil čas. Po menším incidentu s místními obyvateli začnou brutální krvavé nájezdy starousedlíků, které se změní v nepředstavitelnou noční můru. (mosnak)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Objektivně pouze za tři, ta čtvrtá hvězda je zvlášť za brutalitu. Inbred se neliší od jiných hixploitationů, naopak striktně dodržuje jejich pravidla. Navíc se první polovina poměrně táhne, sem tam znepokojující výjev (řezání strašáka) a první nekonfliktní střet městské mládeže s podivnými vesničany v tamní hospodě. Po celou dobu je však ve vzduchu cítit napětí, které naplno propuká až ve druhé části. A tady přichází to pravé peklo: první mrtvý, zadržení obětí, mučení, útěk a následný hon na městskou škodnou. Nic nového, ale divočina pořádná - rozstřelené hlavy, udušení sračkama nebo rozšlápnutí koněm. Moment, kdy asi tucet buranů bere do rukou pušky, lopaty, sekery nebo dokonce motorovku a vyráží na lov, patří k těm nejlepším. A vše finišuje ve výborném závěru, kde po vzoru Straw Dogs se zbytek přeživších zabarikáduje v domě a čelí útokům nepřátel. Takže za mě rozhodně spokojenost, a to i přes fakt, že většina zdejšího masakru je plně digitální. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak Angláni se s tím moc neserou a narozdíl od Američanů (spoiler) to tam pokosej ve velkým stylu, nenechají přežít ani jednoho chudáka (myslel jsem, že aspoň ta holka to zvládne :)), kterej by to schytal hned na začátku pokračování... (konec spoileru). Co se týče nechuťáren, tak tady by měl být každej fanoušek hixploitationů spokojenej, páč se tu dočkáme opravdu různorodého mučení, resp. poprav (z toho jedna byla /pro mě/ už trochu přes čáru). Vesničtí burani mohli dostat víc prostoru, ale jinak spokojenost, včetně správně trefeného soundtracku. Případnému pokračování bych se určitě nebránil. 3,5* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle hixplotation mě příliš nevzal. Banda buranů byla i na komedii příliš buranská, příliš vtipných gagů či hlášek jsem se také nedočkal a tak vše viselo na tom, jak budou jednotliví členové expedice či vidlácké komunity odcházet ze světa a jaké bude gore. Způsoby řezničiny nijak nepřekvapily, ačkoliv čím se dá dnes ještě překvapit, ale ani nijak neurážely. Gore se docela povedlo, ale na Brity a na to, co jsem očekával, je to pořád málo. 30% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak ten českej název mluví za vše. Je zajímavý, že jedna podkategorie se může dělit ještě na několik dalších, tohle sice postrádalo nějakou temnou atmosférku, ale plně to nahradily naháněčky a vůbec takový kousky, který ještě k vidění nebyly. Chvilkama to bylo až vtipně přehnaný, vtipně zahraný, ale kupodivu se mi to líbilo. Těhle jednohubek není nikdy dost. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení. Nic moc jsem od tohoto nečekal, přičemž jsem dostal bandu směšných venkovských, pozpochyby incestních retardů, kteří kosí skupinu "jakýchsi" lidí "odkudsi" - klasický hixploitation (velmi zlehýnka připomínající DTM). Film obsahuje pár originálních momentů, gore je pojato velmi svérázným až splatterovým způsobem, což působilo ke konci i směšně (pro mě ne na škodu). Záporem budiž plochost děje, ale co už....je to britskej, lehce komediální hixplo, pro tyhle účely to stačí. Na jedno podívání úplně OK. 69% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama