Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zvrhlá fata morgána z toxických výparů nad floridskými močály. Zpočátku vypadá jako noirová kriminálka, ale pak se rozvine ve fascinující, oplzle zábavnou záležitost plnou šílených lidí, animálních pudů, rozkladu a zmaru. Aneb: cesta na dno, Joe z bážin, jako vždy intenzivní Matthew McConaughey a vulgární Nicole Kidman (no ano!). Mě to teda dostalo. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kritici v Cannes si zase jednou honili ega a mohli se přetrhnout v tom, kdo víc pošlape tohle jižanské upocené, něžné, smutné, nadržené, melancholické rodinné drama o lidech. Film nikam nepospíchá. Srát na kritiky, McConaughey je král, Zac Efron fajn a od Nicole bych se nechal počůrat taky :) A prosím nominaci na Oscara za kameru. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Jakmile se na scéně objevila v pastelových barvách vybotoxovaná pětačtyřicítka Nikol, musel jsem zkontrolovat název filmu a přesvědčit se, že se nedívám na další díl Mumie. Totéž se opakovalo i u, s kamenným obličejem staticky pózujícího, High school Bukvičáka, který se patrně snaží vymanit ze škatulky homoporna. Marně. Jediná scéna, kterou jsem mu opravdu věřil, byla ta s perfektně depilovanou prdelí Matthew McQeera. Strašný cukrouš, už aby prorazil do Glí. K tomu všemu si jako balast okolo doplňte unylé, ukecané jižanské drama, co se šouravě vleče jako důchodce do Kauflandu, a toho, co tohle označil jako Thriller, mám chuť umlátit nějakým diskriminovaným negrem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film, od poměrně divného obsazení po celou zápletku, kterou jsem si musela přečíst na krabičce od dvdčka, jinak bych jí asi ani po půl hodině nepochopila. Hned ze začátku jsem se naprosto ztratila v ději a ve jménech, prvních 45 minut filmu ještě ušlo, pak se mi to ale začalo dost nesnesitelně táhnout a v celku se mi to opravdu moc nelíbilo. 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastický casting zasadený do atmosferického prostredia a so zaujímavým príbehom a výsledok je taký nemastný neslaný? Kľúčový problém je nesústredený scenár, ktorý nedokáže vytiahnuť nosné motívy a rozprávať príbeh. Podľa toho, čo som čítal na wiki, Daniels sa dosť zásadne odklonil od predlohy a úplne zadupal hlavný motív knihy, ktorý tu síce je, ale takmer ho nevidno a cesta k nemu je nedôveryhodná (SPOILER: dvaja novinári vyfabrikujú pre slávu časť reportáže, ktorá vedie k oslobodeniu zločinca, ktorý následne zabije svoju ženu, z čoho má hlavný hrdina pocit viny: KONIEC SPOLERU). Tak keď má prísť klimax a vykúpenie, nedáva to zmysel, lebo miesto toho, aby sa budovala nosná línia, príbeh sa odkláňa do rôznych strán a ostáva len pachuť premárneného potenciálu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman vytvorila „lacný“ vzhľad Charlotty sama, pretože v rozpočte chýbali peniaze na vizážistku. Ide tak o prvýkrát, keď si Kidman robila svoj vlastný make-up vo filme. (Astonko)
  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)

Reklama

Reklama