Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 3

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (565)

kingik 

všechny recenze uživatele

Příslušně archaická exhumace Kingova dávno pohřbeného pera. O jaký druh pera jde, se dá snadno polemizovat, vždyť i český distribuční název připouští odchylky od standardně užívané češtiny, tudíž není pero jako péro. A kočky rády skáčou na klimbající se ohanbí, takže je třeba se mít na pozoru, hlavně před těmi nemrtvými. Historku o starém indiánském pohřebišti, na němž vše pohřbené spolehlivě ožije, už ale po návratu mezi živé není naladěno na přívětivou notu, netřeba rozsáhle osvětlovat, je dostatečně známá. Určitým rizikem bylo ji filmově oživit po 30 letech a vzbudit opětovný divácký zájem o archaický materiál. A už bylo načase vtisknout látce důstojné zpracování. Mary Lambert neumí filmy režírovat a její směšné hloupnutí nepodrželo vůbec nic, až na chytlavou skladbu Ramones. Druhé dějství už byla naprostá beznaděj, kdy vypůjčený námět vydatným šňupáním kokeše zazdil i Eda Furlong. A v podstatě nebylo nijak náročné dva existující filmy překonat. Režijní dvojce Kevin Kölsch a Dennis Widmyer se podařilo do jejich verze nasypat všechny příslušné ingredience, na glutamát už nedošlo, ovšem napětí, atmosféru a gore to má v dobrém poměru. Nejdříve umře kocour, pak se čeká až přijde kocour, a pak si zahrajeme snooker s cisternou, kdy kvalitní šťouchanec vyřídí malou holčičku. Režie dost bojuje i vzdoruje předvídatelnosti, kterou je materiál stižen. Rozjezd to nemá kvapný, ovšem série tragických událostí je umně podána a s rodinnými příslušníky se dá spolehlivě prožít. Gore má kvalitu, film s ním nakládá uvážlivě. Někdy až moc uvážlivě, načež vyhřezlý mozek umírajícího černého mladíka střídá holčička v neporušeném stavu po nárazu cisterny(!). Finální část už má punc (c))hutné atmosféry, překvapí i zakončení. Jason Clarke a spol. si vedl spolehlivě, vypíchl bych zlou holčičku ztvárněnou Jeté Laurence. Odlišnosti oproti knižní předloze se najdou, to už k tomu patří, nemá smysl to tudíž řešit. Důležité je hlavně to, že obdivovatelé osmdesátkových hororů mají na co jít do kina, neb tenhle počin obsahuje podstatnou část toho, co měly kdysi dávno staré poctivé horory, které si ve videích ustlaly a na které se už (v kinech) tak trochu pozapomnělo. 8/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

65%? Za co? Ani rok 2019 prostě neudělá ze špatné Kingovi knihy dobrý film. Po úvodních recenzích sem se docela i těšil, ale nová verze nenabídne vůbec nic nového. Dvě slušný lekačky a občas lehký nádech atmosféry, jinak strašně rutinní práce a debilitě scénáře ani nemluvím. Dědek ví, že se z hrobu vrací zlo, ale z fleku pošle souseda pohřbít kočičku na zlé místo. Ke konci už to nemá atmosféru vůbec a ani finální twist prakticky nelze nazvat twistem. Když navíc na konci nehrají Ramones, ale nějaký teploušký boyband, šel jsem ještě o hvězdu níž. Ještě že jsem na to nešel do kina. Stejně zbytečné jako nový Poltergeist. Díky bohu za IT. 45%. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to jakoby někdo četl moje komentáře k současným hororům za posledních pět let. A neměl mě rád. Co jsou zač ty lidi, o který se mám bát? Co je baví? Proč by mě mělo zajímat jejich strádání?; To je tak opravdu náročný natáčet lesní horor v opravdovém lese? Vážně nikomu nevadí, že noční exteriéry vypadají jak digitálně omlazená ruská studiová pohádka z 80. let?; Neříkejte mi, že nikoho z tvůrců ani jednou nenapadlo, že ta vysokofrekvenční kamera u hororu vypadá naprosto příšerně. Já vím, že se vám líbí, jak to rychle a jednoduše umí přeostřovat, kolik to nasnímá barev a jak monumentální to má rozlišení, ale pusťte si například ten záběr jak Jason Clarke běží po srážce s kamionem pro svoji dceru. A pak si ho pusťte znovu. A pak se zastřelte. Nahned!; Osobně nejsem kdovíjakým příznivcem Kinga, zároveň však vím, že on svoje postavy nenávidí a považuje je za pitomce. Ale i on si dává práci s motivacemi jejich zdánlivě debilních rozhodnutí. Zde postavy jednají permanentně jak po stisku autodestrukčního tlačítka. Zjevně tam chybí nějaké knižní dovysvětlovačky k oněm důvodům jejich chování. Z filmu se vyčíst každopádně nedají. Je totiž strašlivě špatně natočenej, hrůzyplně napsanej a lidi tam moc nevědí, jak mají hrát.; Ale hlavně tam jsou lekačky! Jupí. Jsou skvělý, je jich asi dvěstě, když si do ticha kvákne žába, tak vám slezou vlasy. Rychle jedoucí kamion dělá zvuk pouze v okolí jednoho metru kolem sebe a krom něj když objevíte klíč k tomu jak fungujou, tak máte vystaráno, protože vždycky to znamená, že scéna naznačí, že něco vyskočí z jedné strany, ale ono to pak vyskočí z jiné! Panečku! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $54,724,696 Tržby Celosvetovo $112,399,944Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,150,846Tržby za predaj DVD v USA $2,824,809║ Nie je to úplne na zahodenie, herci sa snažia (Clarke, Lithgow), občas nejaké to napätie či lakačka, ide si to svojím tempom, takže toto tu je v norme, zbytočne to neprehráva na nejak zbytočnej samoúčelnosti či prehnanej krvavosti ale v poslednej tretine akoby dochádzali sily a nedáva to nič na vrch. /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na svete sú miesta, ktoré racionálny rozum nikdy nepochopí.“ Na toto som sa strašne tešil (kniha je Kingova topka a to už je vážne čo povedať), ale bohužiaľ. Rád by som povedal, že je to lepšie, ako verzia z r. 1989. Ale ono je to nakoniec vlastne na podobnej úrovni. Staré spracovanie obsahuje veci, ktoré neobsahuje nové, ale zas v novom sú veci, ktoré neboli v starom (Wendigo). Atmosféra mi pripadala v oboch prípadoch rovnako temná a ponurá a scenár príjemne dospelý, drsný a krvavý. Verzia z r. 2019 je na tom určite lepšie po stránke hercov, ktorí mi v nej pripadali neporovnateľne sympatickejší. „Remake“ má dosť zmien oproti knižnej predlohe, ale sú to skôr také tie zmeny „natruc“, ktoré majú za úlohu len zaskočiť fanúšikov knihy, no inak v zásade dej iným, novým smerom neposúvajú (výmena detí, šľachy na nohách). Na mieste tvorcov by som bol každopádne relatívne spokojný: snímka s triezvym rozpočtom 21 miliónov celosvetovo trhla 112. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Stephen King, autor knižní předlohy, se nechal inspirovat nemocí vlastní kočky. (Geriel)
  • Pôvodne mal film ísť do kín 19.4. 2019, čo by bolo takmer presne 30 rokov od dňa premiéry (21.4.1989) prvého filmu. Producenti ju však presunuli na 5.4. dúfajúc, že zopakujú úspech filmu Tiché miesto (2018), ktorý mal premiéru práve začiatkom apríla. (beso74)
  • Když Stephen King začínal psát svou knihu, která se stala předlohou filmu, vycházel částečně z reality. Bydlel tehdy se svou rodinou ve městě Orono v pronajatém domku u rušné cesty, kde jednoho dne jejich kočku Smucky přejelo auto. V nedalekém lese pak objevil místní hřbitov pro domácí mazlíčky, kde byla pochovávána i zvířata usmrcená vozidly na místních silnicích. (raininface)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama