Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jsem člověk, kterýho staršně fascinuje druhoválečný Berlín a jeho pozůstatky v současnosti. Proto, když jsem zjístil, že je v takovém to prostředí natočen film, a ještě k tomu horor, hodně jsem se těšil. A začátek, asi půl hodiny, mě ujišťoval a servíroval mi to, co jsem chtěl vidět. Tedy chodby a bunkr s kresbami z války. Fascinující. Pak přišla ta hororovější část, a vlastně klasická, kterou můžeme vidět v mnoha dalších: Záchrana maniakových obětí plná napětí a krve. Konec navíc ukázal, že i s žádným přeživším (teda až na Danteho) se to může dobře završit. Záporák s křivýma zubana a šíleným řepením byl ok, i ostatní herce nebylo nudné sledovat. Co mě ale nutí dát tři palce, i když silný, je prostě klasický děj, viděný už milionkrát. Za tu půlhoďku bych neváhal se čtyřma, za zbytek ale musím polevit. Nutno ale dodat, že na německou hororovou tvorbu velmi povedené. 65%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prohlížeč kreslených frků českého ilustrátora a přerostlého kokosu na sněhu? Kdepak, jen kameraman s pevnou rukou, mladé maso k povraždění a hlavní úchyl v podobě východoněmeckého Jamese Coburna, co pamatuje sjetí prvního Wartburgu z výrobní linky a možná ještě i doutnající ostatky Vůdce.. Napětí veskrze žádné, nápaditost nulová (ano, ten guláš opravdu není z hovězího zakoupeného ve Sparu), mytologie kolem chlapců, co rádi ukazovali, jak vysoko skáče jejich německý ovčák, využita jen okrajově a ta jedna mírně osolená košile z harému už mediální obraz nevylepší. Protiklad k názvu Wendersova Nebe nad Berlínem se nekonal. Schade.. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak po pařížském, moskevském a "pražském" podzemí nás filmový horror zavedl i do podzemí berlínského. A bylo to přesně takové, jak se dalo očekávat. tedy vcelku nic moc nuda, kterou nakonec zachránil záporák. Oni ti němečtí záporáci od dob dr. Heitera z lidské stonožky začínají mít něco do sebe. K dobru filmu lze připočíst vlastně ještě jednu věc. Na začátku jsme v hloučku diváků tipovali, kdo zhebne první a kdo přežije. Netrefil se ani jeden. Jako není to úplně špatné, ale pokud vás vyloženě nebaví tunelové filmy, asi to moc nezaujme. 2,5* ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Výtečný záporák, takový opravdu odporný hnusák! :-D Jinak co se týče hereckých výkonů, tak někdy mě přišlo, že strašně přehrávají (věc názoru), ale katakomby a bloudění v nekonečných tunelech pod městem já můžu. Takže ve finále jsem byl víceméně spokojený a kdo má rád podobné snímky, tak vřele doporučuji. PS: Není to točeno FF, což je paráda! 55% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Katakomby, podzemí či metro jsou pro mě v hororu ty nejlepší místa, protože je zde malá šance na útěk, atmosféra je velice temná a prostě je to cool prostředí pro horor. Urban splňuje všechny tyto případy a ještě navrch dodává skvělého, oplzlého a hnusné záporáka, kterého by jste nas*at určitě nechtěli. To bylo hodně velké hovado a ta jeho držka, to teda. Výborný kousek z Německa, kde nechybí zajímavé prostředí berlinského podzemí, boj o holý život, nějaké to gore( pro mě je scéna s kůži jedna z nej, co jsem viděl) a v neposlední řádě sympatické osazenstvo. Nezbývá mi nic jiného než doporučit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama