Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva magoři se vydávají za celníky, lapnou pětici mladých lidí a tu se chystají odkráglovat. Nejlepší je úvod, kdy nepoučený divák ještě neví, že celnice je na druhé straně. Pokračování je tuctové exploitation ovšem bez krve a šokujícího fyzického mučení. Násilí je natolik umírněné, že i při zabodávání jehly do žíly kamera uhne. Dobře, chybí potoky krve i střeva ven, pak očekávám dusnou atmosféru a nesnesitelné napětí. Tentokrát jsem ale dostal jen neoriginální psychologické ponižování proložené řadou nudných pasáží. Sakra, ani otisk žhavého železa neukázali naplno! K tomu místy opravdu prasácká kamera, stroboskopy na zabití a trapný feťák, co by mohl být soukromým detektivem, ale také nemusel. Francouzi se tentokrát opravdu nevyznamenali... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. Krásně natočené, poměrně pomalé, herecky prvotřídní. Tady prostě někdo měl vizi, chtěl něco říct (ok, nic převratného) ... a tak si za tím šel. Territories nejsou divácky zrovna nejvděčnějším filmem, v poslední půlhodině udělají úkrok někam, kam byste to u klasického normálního exploitationu nečekali. Žádné naturalistické násilí, žadné brutální vyvrcholení, jen taková smutná nejistá tečka za osudem pěti sympatických lidí. Mně se ten závěr moc líbil, rozhodl o konečných čtyřech hvězdách. Po pár měsících na ten flim už asi vzpomínat nebudu, ale bezprostředně po projekci ve mně ještě chvilku úspěšně rezonoval. Palec rozhodně nahoru. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film vypadá hodně dobře, leč postupem času ztrácí na své intenzitě a ke svému konci se svým dechem sotva stačí. Svojí stopáží sem se u tohoto tématu Thrilleru s prvky psychologie vyloženě nudil! Jsme svědky mučení a týrání čtveřice lidí, které zajala dvojice "úchylů" ujíždějících na "čistotě" amerického kontinentu, bez jakékoliv náplavy cizinců, její národnosti a vyznání víry. 20% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud zrovna není na obzoru nějaký Vietnamec s pirátskými kopiemi dévedéček či neposlušný kamioňák, který zanedbal povinnou osmihodinovou felaci na prochcaném parkovišti u dálniční Šelky, nemá Celní správa do čeho píchnout a svou frustraci z nicnedělání si musí vybíjet na ubohých turistech hrou na Guantánamo. A je to taková nuda k posrání, že klidně mohli raději tu hodinu a půl převažovat náklaďáky a kontrolovat Déháelce plomby. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První 2/3 jsou hodně dobře zrežírovaným a castingově dokonale obsazeným psychothrillerem s troškou té krve. Věřím tomu, že to celé mohlo vygradovat do dost nechutného a dostatečně přesvědčivého konce. Nu pan Abbou si ovšem vybral jinou cestu - a to ještě zajímavější. V poslední třetině filmu se objeví jeden "nečekaný" nový element, který načrtne dalších několik zajímavých linií možného vývoje .. a překvapí zajímavě pojatým vyústěním. Na to, jak jsou jednoznačně rozdány karty, jsou Territories krásná mnohovrstevnatá a dobře promyšlená hra. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama