Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hodne, ale fakt hodne precenovany film rezisera Neila La Buteho, za ktoreho najlepsi snimok povazujem Mezi nami muzi, lenze od natocenia toho filmu uplynulo uz vyse 20 rokov, ze jo. Ono ako jo, Paul Rudd je sympatak aj ona bola vyborna a krasna, len svet, v ktorom tato filmova dvojka zije je neuprosny a drsny - ludovo povedane, film komplet zhorel, a nebolo vtedy este ani na vyplaty hercov. Taky je zivot, napokon najlepsim prepadakom je u mna stale kultovy Obcan Kane, k ostatnym filmom som tvrdy. Ten ich vztah o nicom, len kopa vatovo planych plkov, Paul Rudd zasa nie je herecky James Stewart ze jo, a vela sa neda cakat od neho. Toto mozu nadhodnotit len vystudovane filmove teoretiky - elitari, divaci laici odidu s picoidnymi pocitmi. 20 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. Na jedné straně celkem solidní nápad a výborní herci v čele s mou top herečkou a na té druhé zpracování, které mě nedokázalo vtáhnout do děje a v brzku odhalená zápletka, takže jsem přišel o moment překvapení. A na tom to celé bylo založené. Ovšem musím uznat, že ta závěrečná čtvrthodinka mě dostala a to i přes to, že už bylo jasné o co půjde. Přesto mám neodbytný pocit, že se z toho dalo dostat mnohem víc. 55% ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si ze bych nekdy citil takovou zlost vuci hlavni postave jako tady. Byt ja na miste Paula Rudda v relanem zivote tak bych ji asi zabil :o) Tenhle film ma pointu o jake se muze vetsine filmu jen zdat a s troskou vice propracovanosti a mene zbytecnymi rozhovory a konstrukcemi by to bylo za plne, takhle "jen" 4* ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Není to film, na který bych se podívala ještě jednou. ex přítel u něj usnul (nebavil ho) a mně dávali hodně zabrat složité dialogy. Konec šokující přesně jak mi avizoval kamarád. No na místě Adama bych asi rozmlátila celou výstavku, Evelyn umělecky poupravila a pak bych šla dávat dohromady rozešlý pár. Zkrátka umělecký film, který je je pro silnější a klidné povahy ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Au! Tento záver bol rana ako sviňa. Jeden z najneočakávanejších, čo som videl. Možno sa zdá, že práve finále je jediné, na čom film stavá, no vďaka pomerne skromne krátkemu trvaniu, sa divák nenudí, dostáva sa mu veľa pekne spísaných rozhovorov a koniec ho odrovná. Navyše Paul Rudd ako ďalšie milé prekvapenie v nekomediálnej roli. 80%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama