Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

adam9 

všechny recenze uživatele

Páni, to byl ale konec! Šokovaně jsem jen přihlížel, jak moje milovaná Rachel trhá na kusy bezmocného muže, kterého si sama vypěstovala k obrazu svému. Ještě jsem snad neviděl film, kde by byl konec takový šokující, pro leckterého muže devastující, leč perfektní. Průběh nebyl ťip ťop, ale za ten konec si to zaslouží nejvyšší hodnocení. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Není to film, na který bych se podívala ještě jednou. ex přítel u něj usnul (nebavil ho) a mně dávali hodně zabrat složité dialogy. Konec šokující přesně jak mi avizoval kamarád. No na místě Adama bych asi rozmlátila celou výstavku, Evelyn umělecky poupravila a pak bych šla dávat dohromady rozešlý pár. Zkrátka umělecký film, který je je pro silnější a klidné povahy ()

Reklama

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh. Není to v životě tak, že naši partneři nás mění? I bez našeho vědomí? Ať už za jakýmkoliv účelem? Film mne opravdu bavil od samotného začátku, kdy docházelo k pomalé přeměně hlavního hrdiny a i když se drama koná vlastně až na samotném konci, tak nevím nevím jestli bych tam řadil celý film. Prostě příběh ze života, který se klidně mohl stát. A Rachel Weisz jsem věřil každé slovo, které ve své roli řekla. Výborně zahráno. Líbila se mi i Gretchen Mol v roli snoubenky kamaráda. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Paule, jseš borec! Tvůj počáteční jelimánek byl tak dokonalý, že jsem se na okamžik také zatoužila stát onou umělkyní. Jen mi nejde na rozum, kdo by se do tebe nezamiloval???:-) Jinak mě samozřejmě napadá ještě velká spousta otázek díky tomuto filmu - na ty už ale divák odpověď nedostane - na ty si musíme odpovědět sami. Takže směle do toho - vychutnejte si hořkou realitu do dna a zkuste na ně odpovědět:-) ()

gusman 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se naštěstí moc nesoustředil na popis filmu v online tv programu či na csfd, tak jsem nepochopil jak to je hned na začátku. Na konci filmu jsem byl proto pěkně zmaten, vyděšen i pobaven a dost mě to donutilo zamyslet se nad hranicemi morálky. Skvělý nápad, parádní herecké výkony...když Adam mluví o prstýnku babičky, pořadně mě to rozesmutnilo, bylo mi ho lito....Hodně mě také pobavily narážky na literaturu, hlavně na Pygmalion a Dickense:-) Doporučuji všem lidem, kteři dělají do umění, aby věděli čeho se mají vyvarovat??:-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama