Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

ditrue 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si ze bych nekdy citil takovou zlost vuci hlavni postave jako tady. Byt ja na miste Paula Rudda v relanem zivote tak bych ji asi zabil :o) Tenhle film ma pointu o jake se muze vetsine filmu jen zdat a s troskou vice propracovanosti a mene zbytecnymi rozhovory a konstrukcemi by to bylo za plne, takhle "jen" 4* ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Herecky geniálně zvládnuto. Dost originální problematika a celkový nápad fakt drsný. Ale představa, že se mi tohle stane, asi bych byl ještě trochu míň příčetný, než hlavní hrdina. Tohle, jak řekl, nemá s uměním nic společného. Tohle je zahrávání si s lidskou duší. Nedokážu pochopit, jak by s tím někdo mohlo žít. Že něco takového provedl. Ale i tací jsou. Film kvalitní. Herci skvělí. Příběh drsný. Průměr. Zážitek zvláštní. Závěrečný zvrat hodně šokuje. A rozhodně nevím, jestli v dobrém světle... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Au! Tento záver bol rana ako sviňa. Jeden z najneočakávanejších, čo som videl. Možno sa zdá, že práve finále je jediné, na čom film stavá, no vďaka pomerne skromne krátkemu trvaniu, sa divák nenudí, dostáva sa mu veľa pekne spísaných rozhovorov a koniec ho odrovná. Navyše Paul Rudd ako ďalšie milé prekvapenie v nekomediálnej roli. 80%. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Velice často v spojkení s tímto dílem čtu nepříznivé kritiky, které film označují za nudný, prázdný, pseudointelektuální. To ale není vůbec pravda. Jedná se o přepracování divadelní hry, tudíž většina záběrů je statická, herci jsou tu de facto jen 4 atd., jenomže ti z Vás, co viděli např. "Na dotek" mi můžou potvrdit, že to nemusí být na škodu. Film se opírá o dvě zásadní věci. První je scénář, který je napsaný velice dobře. Spousta chytrých dialogů, neobsahuje nudné části a má lákavé a vděčné téma (mezilidské vztahy - arogance, přetvářka, upřímnost, povrchnost,...), druhou stejně důležitou stránkou filmu jsou herecké výkony. Kraluje zde Paul Rudd, který je božský, velice dobře ho podporuje Rachel Weiszová. Gretchen Mol a Fred Weller spíše doplňují ústřední dvojici. Velmi pozitivní je pak skutečnost, že film směřuje k perfektní a originální pointě, proto jediným mínusem, který mi trošičku pokazil dojem z jinak vynikajícího snímku, je skutečnost, že jsem se nedokázal ztotožnit s žádnou postavou, každá mi něčím lezla na nervy. Proto jsem byl trošičku odcizený od děje. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Velmi divný film. Ano, jinak to nedokážu popsat. Skoro celý film se dívate na klasiku plnou hříček mezi dvěma páry a jejich členy. A ke konci přijde takový zvrat, ale mě to zase nějak geniální nepřišlo. Spíše divné, ano přesně to slovo je opravdu tím výstižným. Mám z toho smíšené pocity, ale rozhodně mě to nedostalo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama