Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Paule, jseš borec! Tvůj počáteční jelimánek byl tak dokonalý, že jsem se na okamžik také zatoužila stát onou umělkyní. Jen mi nejde na rozum, kdo by se do tebe nezamiloval???:-) Jinak mě samozřejmě napadá ještě velká spousta otázek díky tomuto filmu - na ty už ale divák odpověď nedostane - na ty si musíme odpovědět sami. Takže směle do toho - vychutnejte si hořkou realitu do dna a zkuste na ně odpovědět:-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak je film vystavěn. Divák prožívá s hlavními aktéry jejich lásku, přerod studentíka bez kouska sebedůvěry v sebevědomého pěkného chlapa s vydatnou pomocí jeho extravagantní přítelkyně, která ho nenápadně, nenásilně, krůček po krůčku k té změně posouvá. Vnímáme to a absorbujeme jako romantickou mazlivou záležitost, abychom posledních 1Ominut dostali ledovou sprchu. Nakonec, není on život jedna velká umělecká studie? ()

Reklama

Burrows 

všechny recenze uživatele

Sexuální rekonstrukce / Podoba věci mně byla doporučena jedním kamarádem, který byl naprosto šokován závěrečnou pointou. Mě sice závěrečná fáze do kolen tak nesrazila, nastolila řadu otázek. Kde jsou má umění své hranice? Jaký je vztah mezi uměním a morálkou? Je možné manipulovat člověkem ku svému prospěchu? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podoba věcí je jedním z těch filmů, jejichž "překvapivá pointa" překvapí jen málokoho. A jestliže to často bývá vinou scénáristy nebo režiséra, pak tentokrát - gentlemanství stranou - ukazuju prstem na Rachel Weisz. Hezká, milá herečka, líbila se mi v Mumii nebo v Jak na věc, ale totálně nezvládla roli, kterou už mockrát hrála v divadle. Od začátku je v afektované křeči á la Věra Ferbasová a je jasné, cop na Paula Rudda hraje. Škoda veeeelmi dobrého nápadu. 50 % ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

veľmi zvláštny film, komorná atmosféra, zaujímavé dialógy medzi postavami. Veľmi som váhal s hodnotením, pretože sledovať vzťah úplného blbečka a pošahanej umelkyne, ktorá sa ho snaží prerobiť k lepšiemu a sekunduje im len ďalší pár ktorý sú priatelia hlavného hrdinu, neprišlo mi to teda veľmi zaujímave bolo to priam nudné a nezáživné. Ale záver bol famózny,mrazivý,desivý, bezcitný a nečakaný. Dá sa život,láska predstierať, je život iba ako umelecké dielo? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama