Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Milé ženy, užite si svojich manželov kým sú ešte mladý, pretože raz sa všetko utrasie, detí sa z domu vytratia a manžel vám zaspí v kresle pri telke. Zaslúžili umelci M. Streep a Tommy Lee Jones vynikajúco stvárnili pár, ktorý sa ocitol v manželskej kríze príznačnej skôr pre stredný vek. David Frankel dokázal, že láska kvitne v každom veku a tak aktívni dôchodcovia zažívajú obnovené milostné vzrušenie, niekedy s ozaj vtipnými skutočnosťami. Každá návšteva a rozhovor problémového páru u "docenta lásky" ma pobavila, nehoriac o vŕtaní sa v ich intímnom živote. Vtedy akoby Arnold "dostal päsťou" z čoho pramenilo následné uhýbanie a šokujúce informácie, ktoré stále viedli k hustejšej atmosfére. Film môže vyvolať vlastné spomienky, takže manželky sa po dopozeraní môžu na vás vrhnúť : ) 60% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Přehlcena kultem mládí a těla, zabrouzdala jsem ráda do vod soužití dvou již důchodců, ve kterém má jeden ještě i erotické ambice. Z toho by se dala vytřískat spousta humoru. Tommyho pár suchých hlášek to ale nakonec nezachránilo, vesměs je to smutný příběh o účelovém manželství (zplodit a vychovat děti), kde si ani za třicet let nejsou schopni otevřeně promluvit o svých potřebách. Těžko se pak divit Tommyho projevům skepse a nechuti, když si madam po celé manželství nestěžovala a najednou se vytasí s nutkavou potřebou dávné romantiky a pozornosti. Chlapi jsou povětšinou blbečci pokud jde o city, nedumají nad nevyřčeným, nevynikají v intuici a jasnovidectví. Opraví vám ucpaný dřez, ale pokud se nehlásíte o své orgasmy, vůbec jim nedojde, že jsou v posteli totální lemplové. Potud mi přijde postava Meryl hodně zastydlá, zaměňující sexualitu za lásku, přičemž sama v sexu nešikovná a nezkušená. Sice jsem jí fandila, aby z toho zablokovaného morouse nakonec vytřískala trochu života, ale ta křečovitá snaha o zásun mi přišla poněkud trapná a nedůstojná. Konec dobrý všechno spraví, zahrané to nebylo špatně, jako oddechovka bez větších ambicí dostačující. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lehce dětinský Meryl Čmelda a Tommy Lee Brumda potřebují zažehnout jiskru. Jí chybí dotyky a pozornost, jemu orál v práci pod stolem při výpočtu daní a trojka se sousedkou. Hádáte správně, křesadlem bude sex. Co si budeme nalhávat, sice je to anál a orál (pardon, chtěl jsem napsat alfa a omega) partnerského vztahu, ale úzké zaměření pouze na něj dělá z Hope Springs jen po lechtivém povrchu klouzající podívanou a to je vzhledem k přítomnosti těžkých kalibrů Streep & Jones docela škoda. Ti dva měli de facto jediný problém a to ten, že zaplatili čtyři tácy muži, který se vydával za manželského poradce a přitom to byl podomní prodejce vysavačů.. P.S.: Jistě jsou tu tací, co se moc nebavili a pohlavní styk lidí nad padesát považují za nekrofilní sodomii. Na ně dřív nebo pozdějc dojde taky.. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, ktorá ma prekvapila predovšetkým tým, že vlastne nie je komédiou, ale vzťahovou drámou zatiahnutou do veľmi intímnej roviny. Meryl a Tommy predvádzajú herecké majstrovstvo v najčírejšej podobe a každá jedna emócia v ich krízovom manželstve iskrí reálnosťou a pravdivosťou. Preto mi je ľúto, že depresívne a realisticky sa rysujúci záver inak vynikajúceho filmu trochu zabíja stupídny americký happy end. (7/10) ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Fantastické obsazení, výborný scénář, excelentní dialogy a aktuální tématika, která je podána velmi bezprostředně, přirozeně a citlivě. Spíše se jedná o vztahové drama než komedii, ale usměvných okamžiků, které vycházejí z reálných životních situací a problémů, je i tak dostatek. Osobité, upřímné a nesmírně přirozené! Tleskám! Režisér David Frankel potvrzuje svoji kvalitu a stává se žánrovou jistotou. Recenze zde. 9/10! [5.9.2012_novinářská projekce_kino Lucerna] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Jde už o druhou spolupráci Davida Frankela a Meryl Streep. Poprvé Frankel obsadil Streep do filmu Ďábel nosí Pradu (2006). (jezurka42)
  • Ve scéně, kdy Kay (Meryl Streep) připravuje Arnoldovi (Tommy Lee Jones) snídani, na jednom záběru je možné vidět, jak na pánev vyklepne pouze jeden žloutek z jednoho vejce. Jakmile však podává snídani na stůl, žloutky má v talíři Arnold dva. (Hnedoocko)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama