Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

venca163 

všechny recenze uživatele

Já teda Nightwish neposloucham a ani jsem nevěděl, že si pouštim jejich projekt. Měl jsem tady k tomu poznámku "zajímavá vizualizace (82 minut)" nebo něco takovýho. To mě přinutilo si to asi po 3 letech, co to mam v chci vidět, pustit (hlavně těch 82 minut). No na to, že to je srdcovka hudební hvězdy, to překvapivě funguje! Asi to bude i tim, že to má docela pěknou výpravnou hudbu, která vesměs postrádá zběsilý dupání do kopáků (metal). Spíš než příběh (no tak, je to muzikál...) zaujmou všeljaký obrázkový metafory. Fanoušci jsou asi zklamaný, ale já jsem s tim v pohodě =). (70%) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle budu muset pro řádné vstřebání shlédnout ještě několikrát, protože film jako tenhle se jen tak nevidí. Tuomas má neskutečnou fantazii, kterou dokázal promítnout do filmu i do hudby a spolu se skvělou režií to tvoří nepopsatelný filmový zážitek. Ano, chvílemi je to šílený film, jindy krásný, pak zase barevný, jen aby byl v následujícím okamžiku temný. Jedinou chybou filmu je, že nebyl v českých kinech, páč to by byl neskutečný zážitek. Počkám na kvalitní titulky a jedu znovu. "Light bring darkness, what a sweet irony." Edit: Po druhém zkouknutí bych nejraději ještě jednu hvězdu přidal, kdyby to šlo. Mohl jsem se totiž soustředit i na ty malinkaté detaily a jejich propojení, což dohromady dává neskutečný celek. Všechny ty myšlenky, nápady, náznaky, metafory, úžasné momenty. To se nedá popsat, to se musí vidět. A nejlépe víckrát.Edit2:Třetí shlédnutí a opět jsem objevil další spojitosti a detaily. Jsem zvědav, co to bude příště. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH: 4/5, AKCE: 2/5, NAPĚTÍ: 3/5, VIZUÁL: 4/5, HUMOR: 0/5, HUDBA: 5/5. Mysl každého člověka nezná hranic, každý má v hlavě svůj vlastní svět. Toto je příběh jednoho skladatele, který je bohatý jednak svým pojetím představivosti, tak i dokonalým hudebním doprovodem od Nightwish. Svým způsobem umělecké dílo. 80%. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů, co jsem vůbec viděla. Přiznávám - ač jsem se těšila jako malé děcko, v koutku duše jsem jen doufala, že to bude mít alespoň hlavu a patu. A ono se jim to kupodivu vydařilo. Hudba je úžasná, ale ta byla úžasná i bez filmu. Snad i úžasnější. Vizualizace skladeb jen dovršila dílo, které bylo započato vydáním alba. Ovšem domnívám se, že tento snímek bude mít velké množství obdivovatelů z řad fanoušků Nightwish, ale proč ne. Kolikrát špatný film zachrání alespoň hudební doprovod. Posluchač se mění v diváka. Hudba v obraz. Vzpomínky ve sny. Naděje v realitu. Paměť ve skutečnost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se hodne tesil uz od prvni ukazky, ale musim bohuzel rict, ze jsem trochu zklamanej. Film ma jen smesnejch 80 minut, ale popravde receno, ten pribeh, co tu je, by nevystacil ani na polovicni dobu, proto je dobre, ze spis nez o pribeh tu jde o audiovizualni stranku. Tudiz nejaky reseni vztahu fotrik-dcera je trochu zbytecny a zdrzuje dej. Jinak snovej svet je udelanej fakt uzasne, moc dobre se na to kouka, triky nikde nijak vyrazne nehaprujou, furt se neco deje. Ke konci to uz sice pusobi lehce stereotypne, ale rozhodne ne nudne. Herci taky hrajou docela obstojne. Co me zklamalo je hudba, respektive to, ze film fakt neni muzikal a tudiz se poradna hudba rozjede jen obcas. Celkove sice nijak vyrazne spatnej film, ale koncert od Nightwish dokaze strhnout daleko vic, proto jen 3*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kde se Tomův (Quinn Lord) otec zastřelí, je vidět, že mu z krku stříká krev, ale žádná rána na krku není. (Beckett51)
  • Ve scéně, dky Tom (Quinn Lord) utíká před Sněhulákem do tanečního klubu, zavírá dveře a blokuje je zevnitř židlí. Dveře se ale otevírají ven. (Beckett51)

Reklama

Reklama