Mortys
Krátkometrážní / Animovaný
Francie, 2010, 7 min
Matička smrt je opravdu velmi pracovně vytížená. Její syn Mortys s ní chce trávit více času. Ze všech sil se snaží urychlit a usnadnit jí náročnou práci. Avšak jeho plán nevyjde jak by si přál. Krátký animovaný film od francouzkých studentů. (Zombik.) -
Mortys je malý chlapec, který by chtěl trávit více času se svou velmi zaneprázdněnou matkou. Aby dosáhl svého, rozhodne se, že jí pomůže v práci. Ale jak to asi může dopadnout, když má za maminku samotnou smrt? (Jeremy.jk)
Segrestor
Aneb zhoubnost fejzbůku v praxi ve fantasy povídce (nebo prostě něco na ten způsob - tak jsem to pochopil).(28.3.2012)
Ozo
Moc pěkný animáček o tom, jak chce smrtisyn pomoct svojí mamce, aby mohla být s ním, a trošičku se mu to vymkne z ruky. Má to vtip (scéna z vesmíru, růže a zelí), příjemný soundtrack a nádhernou animaci.(28.3.2012)
darkrobyk
Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly...(17.4.2012)
Matrinx
S českými titulky na http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/mortys(10.8.2011)
Machrovic
http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/mortys (s českými titulky)(31.10.2011)
bartias
Pěkné animaci škodí ne moc objevný příběh se samými předvídatelnými zvraty. Na krátký film je to ale pěkná podívaná.(2.9.2011)
Sfinkter
Hezky udělané a s myšlenkou. Lidi zmizí a smrt nebude mít co žrát.(2.1.2012)
Madluska
Bez hudby by byl zážitek nejspíš poloviční, ale přesto - za výtečné výtvarné zpracování zasloužené 4*.(11.3.2012)
thorewi
Nádherná animace, promyšlené dialogy, všechno působí tak poeticky, jen nebýt toho slabšího příběhu bez nějaké hlubší pointy či zvratu, ale i tak pěkná podívaná a dobře investovaných 7 minut :)(4.12.2011)
SallyZen
Mortys neuchvátil snad ničím. Jeho nejlepší stránka bylo grafické zpracování, tak už z toho je zřejmé, že je něco špatně. Vyobrazení smrti a Mortyse mě nezaujalo a celkově tomu chyběl lepší příběh nebo aspoň lepší zpracování. Pro mě slabší průměr. 35%(5.9.2011)
boombang
Takové nějaké divné a zcela ne-strašidelné. Prostě smrt post-post-moderní, high-tech a cool. A nejsem z toho odvázanej.(10.8.2011)
Mylouch
Masová média v rukou nastupující generace se nezakecají. " A co péče o zákazníka ?"(15.3.2012)
Rembrant
I smrt může mít lidská trápení. Příjemný snímek.(22.2.2012)
Lobotommy
Malá Smrt si ten svůj život představuje trochu jinak. Matka porád někde kosí a ne a ne přijít dom. A jak se říká, kde nic není, ani smrt nebere, tak se synek i zařídí, aby už máma zbytečně nemusela do práce :).(21.5.2012)
LetztesBiest
Když se nad tím zamyslím, je to docela děsivé a doufám, že lidstvo něco podobného nepotká :D Ale Smrt je tu sympaťačka a naprosto mě dostala ta krásná animace ...(21.9.2011)
+sfinx+
Je to krásný příběh. Děti - snažte se pomáhat svým rodičům :)(10.8.2011)